Voltena wint in het verre oosten

WERKENDAM • In het bijna op de Duitse grens gelegen Ootmarsum werd afgelopen zaterdag de zogenaamde kelderkraker gespeeld. De wedstrijd ging tussen Lammertink Installatiegroep/Set Up ’65 en Team Voltena Dames 1.

Na een begin, waarin het thuisspelende team heel even dacht dat er wat te halen viel, gaven de dames uit Werkendam gas, en lieten daarmee duidelijk merken dat de kelder voor hen toch niet het geambieerde doel is dit jaar. De eerste set werd overtuigend met 25-17 gewonnen. 

Na een 25-18 in de tweede set werd het in set drie nog even spannend, maar na wat rake klappen en killblocks gingen de volle drie punten mee naar de gemeente Altena.

Komende zaterdag speelt Team Voltena Dames 1 thuis in sporthal De Crosser. Publiek is toegestaan, maar supporters mogen alleen naar binnen als ze vooraf zijn aangemeld. Houdt hiervoor de social media-kanalen van Voltena in de gaten. 

De wedstrijd is ook te volgen via de livestream, vanaf 19.00 uur op volleybal.nl.


VVD trakteert politie in Altena

ALTENA • Op dinsdag 1 februari bezocht VVD Altena de lokale politie om hen een kleinigheidje te overhandigen en bijgepraat te worden over het politiewerk in Altena.

'De politie is onmisbaar. Of het nu gaat om hulp bij ongevallen, het veilig houden van de wijk of gewoon een vriendelijk praatje, de politie staat klaar. Om onze dank en waardering over te brengen, trakteerde VVD Altena de politie van Altena op chocolade', laat de partij weten. 

Raadslid Jan Kolff en burgerlid Rik van der Pluijm waren te gast op het bureau in Nieuwendijk, waar Bas Schaapveld de lekkernijen in ontvangst nam. Ook sprak hij met de raadsleden over het politiewerk in Altena, zoals tijdens de jaarwisseling.