Gered Gereedschap

hank • In Hank worden verschillende spullen ingezameld, zoals brillen, gebruikte postzegels (ook verzamelingen), gehoorapparaten en mobieltjes. De brillen, postzegels en gehoorapparaten gaan naar de paters van Meerseldreef. Brillen en dergelijken worden door verwerkt naar derdewereldlanden.

Van de opbrengst van de postzegels worden schoolbenodigdheden aangeschaft voor de kinderen en kan men voor een maaltijd op school zorgen. De ingeleverde mobieltjes gaan naar Stichting Opkikker (Angela van der Pluijm-Gütman, Buitendijk 91, Hank).  

Ook wordt er gebruikt gereedschap ingezameld. Rocy Damen uit Drunen is mede-coördinator van de organisatie Gered Gereedschap. De geheel gereviseerde spullen gaan eveneens naar derdewereldlanden. De werkplaats van de organisatie is in Nieuwkuijk, Abdijlaan 6 (Abdij Mariënkroon). Zeer welkom zijn onder andere bankschroeven, multimeters en tafelslijpmachines. Alle verschillende spullen kunnen op zaterdagmorgen worden ingeleverd bij de parochiezaal in Hank (Kerkstraat 15A), tussen 9.30 en 11.30 uur.