Kozakken Boys neemt afscheid van achttal spelers

werkendam • Kozakken Boys heeft besloten om de aflopende contracten van een zevental spelers niet te verlengen. Dat melden de Werkendammers via de clubwebsite. Mark Veenhoven vertrekt zoals bekend naar Spakenburg. 

Dit betekent dat Kozakken Boys na dit seizoen afscheid neemt van Luca den Heijer, Leandro Resida, Elvio van Overbeek, Jeffrey van Nuland, Rochdi Achenteh, Yordi Teijsse, Mark Veenhoven en Norichio Nieveld.

"Met Yassin Ouja en Lars Hutten (beiden nog in het bezit van een contract tot de zomer van 2023, red.) hebben we afgesproken dat we zullen meewerken aan een vertrek wanneer een club zich meldt", vertelt technisch directeur Johan van der Werff. "Als er niet naar tevredenheid van de spelers een passende oplossing komt, zullen we de contracten uiteraard respecteren."

Eerder al werden Kevin Cornet, Ugur Altintas (beiden Barendrecht), Lowie van Zundert, Ravelino Junte (beiden Spakenburg), Gino Creutzburg (eigen jeugd), Bryan Janssen (ASWH) en Niek Hoogveld (Hercules) aan de selectie voor volgend seizoen toegevoegd en werden de contracten van Kaj Ramsteijn en Gwaeron Stout verlengd.

"Mark Veenhoven hadden we graag willen behouden. Ondanks dat we hem een tweejarig contract hebben aangeboden, heeft hij gekozen voor een transfer naar Spakenburg. We gaan nog op zoek naar twee middenvelders, dan is de selectie zo goed als rond. Tot die tijd hebben we er vertrouwen in dat, wanneer de competitie nog wordt afgemaakt, iedereen z’n volle inzet toont om het team een aantal plaatsen op de ranglijst te laten stijgen en Kozakken Boys in de Tweede Divisie te houden", laat Van der Werff weten op de clubwebsite.


Angelo Ernst nieuwe trainer Be Ready

HANK • Angelo Ernst is met ingang van volgend seizoen de nieuwe trainer van zondagderdeklasser Be Ready. Ernst zal in Hank, als opvolger van Eugene van der Heijden, zijn debuut maken als hoofdtrainer. Momenteel is Angelo Ernst bij TSC trainer van JO19. Als speler kwam hij uit voor TSC, NAC Breda (jeugd, zeven seizoenen), DESK, Achilles Veen, Wuustwezel en Oosterhout.


Achilles Veen versterkt selectie

VEEN • Zaterdaghoofdklasser Achilles Veen heeft in de persoon van Rick van der Leest een nieuwe keeper voor volgend seizoen aangetrokken. De 26-jarige doelman komt over van derdedivisionist OSS'20, waar hij al sinds 2013 speelt en ook aanvoerder is. Doelman Jordy Zielschot kondigde eerder al zijn vertrek aan bij Achilles Veen, terwijl Ferdy Kwetters naar een lager elftal gaat. Middenvelder Daan Wensink krijgt volgend seizoen gezelschap van zijn broer Luuk. De achttienjarige verdediger komt over van NAC Breda. Luuk Wensink maakte eerder deel uit van de jeugdopleiding van Vitesse en Feyenoord.