Initiatiefgroep wil opnieuw buurthuis realiseren

WOUDRICHEM • Stichting De Vleet heeft in 2018 het pand 'De Veste' verkocht aan de Makelaars van Altena, waarna het toenmalige bestuur de stekker uit de organisatie trok. Hierdoor kwam er zo'n vier jaar geleden een einde aan ruim zestig jaar buurthuiswerk in de vesting van Woudrichem. Nu zijn er plannen voor een nieuwe plek waar vestingbewoners kunnen samenkomen. 

Een initiatiefgroep, waar onder anderen Anneke van Walree en Nico Kersten deel van uitmaken, inventariseert bij organisaties en verenigingen waar behoefte aan is. Daarnaast zal er een vragenlijst voor alle vestingbewoners gemaakt worden, om ook hun behoeften in kaart te brengen. Omdat er geen budget beschikbaar is, kunnen de wensen alleen bewaarheid worden door de inzet van vrijwilligers. De initiatiefgroep is dan ook op zoek naar 'doeners' voor de activiteiten en naar 'denkers' voor het verder uitwerken van de organisatie en de financiering van een buurthuis.

Er is al een locatie op het oog, maar daar willen de initiatiefnemers niet op vooruit lopen. Men wil eerst weten waar behoefte aan is, wie er mee willen doen en of er op basis daarvan een activiteitenprogramma gemaakt kan worden dat financieel realistisch is.


Gemeenteraads-verkiezingen radio

ALTENA • Radio A-FM zal tot aan de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 16 maart met het wekelijkse radioprogramma ‘Altena Kiest', volop in het teken staan van de verkiezingen. Iedere week zullen een aantal personen op de kieslijst van een politieke partij te gast zijn in het radioprogramma. Presentator Kevin Joosten zal hen aan de tand voelen en verder inzoomen op het verkiezingsprogramma van de betreffende partij. Het radioprogramma zal iedere woensdag tussen 20.00 en 22.00 uur live te beluisteren zijn op Radio A-FM.