Afbeelding
Foto: Kontakt Mediapartners

Achilles Veen ondergaat gedaantewisseling

VEEN • De selectie van zaterdaghoofdklasser Achilles Veen zal volgend seizoen een flinke gedaantewisseling ondergaan. Opnieuw wordt het vertrek van een vijftal spelers gemeld. 

Thijs van den Berg heeft aangegeven dat voetballen bij Achilles Veen voor hem, na negen seizoenen, niet meer te combineren is met zijn gezins- en werksituatie. Daarnaast hebben ook doelman Jordy Zielschot, Maarten Boddaert, Gino Dix en Wouter Verstraaten bekendgemaakt te zullen vertrekken. Niek Wilborts, Thomas de Man en Melle Mandemakers hebben de TC van Achilles Veen hun jawoord gegeven voor volgend seizoen.

Daarentegen komt Ozan Cimen, nu nog speler van Unitas, de Veense selectie versterken. Ook Bas van Stokkom zal volgend seizoen uitkomen voor Achilles Veen. De 31-jarige verdediger volgt zijn trainer Dennis van der Steen, die eveneens de overstap maakt van Sliedrecht naar Veen. Van Stokkom streek in 2016 bij Sliedrecht neer. Daarvoor speelde hij bij ASWH en in de jeugdopleiding van Willem II.

De zaterdaghoofdklasser heeft ook de opvolger van de vertrekkende spits Sen Aerts vastgelegd. Lion Kalentjev komt komende zomer over van derdedivisionist DOVO. 

Kalentjev is een Nederlands-Russchische voetballer, die bijna 22 jaar geleden geboren werd in Groningen. Dit seizoen streek hij neer bij DOVO, nadat hij eerder -in de jeugd- uitkwam voor FC Groningen, Feyenoord en NEC. Lion Kalentjev speelde ook drie interlands voor Rusland O18.

Voorlopige selectie Achilles Veen seizoen 2022/2023: Daan Wensink, Mats van Huijgevoort, Ousmane Traore, Thomas Schilders, Rico Geeroms, Nikki Baggerman, Niek Wilborts, Melle Mandemakers, Thomas de Man, Bas van Stokkom (Sliedrecht), Lion Kalentjev (DOVO) en Ozan Cimen (Unitas).

Vertrekkende spelers: Thijs van den Berg (stopt), Maarten Boddaert, Jordy Zielschot, Gino Dix, Wouter Verstraaten, Teun Sebregts, Zain Moghal, Jay-Jay Meierdres, Rémon Koenen, Vincent van Hoof, Ferdi Kwetters (lager elftal) en Sen Aerts.


Kozakken Boys raakt Mark Veenhoven kwijt

WERKENDAM • Kozakken Boys trok voor volgend seizoen al de Spakenburg-spelers Ravelino Junte en Lowie van Zundert aan, maar ziet nu een sterkhouder naar datzelfde sv Spakenburg vertrekken. Het is Mark Veenhoven die de overstap maakt.

Middenvelder Veenhoven speelde in de jeugd van Sparta Rotterdam, waar hij tussen 2017 en 2019 ook voor Jong Sparta Rotterdam in de Tweede divisie speelde. In januari 2019 maakte hij de overstap naar Kozakken Boys. Daarvoor kwam hij uit voor Drechtstreek in zijn woonplaats Papendrecht.