FC Perkouw doet zijn werk bij GSV

gouda • FC Perkouw heeft er weer een driepunter bij. Uit bij GSV won de vierdeklasser met 1-2. “GSV heeft een voetballende ploeg met vooral wat oudere spelers, die nog maar één keer per week trainen”, vertelde Perkouw-assistent Maarten Adriaansen. “Je zag in de tweede helft dan ook de krachten bij dit team afnemen, waardoor wij de wedstrijd rustig konden uitspelen." Perkouw legde de basis voor de overwinning binnen een kwartier in de eerste helft via goals van Stef de Goede en Wouter Bonke. Nog voor rust zorgde GSV voor de aansluitingstreffer. Daarna kwamen de Gouwenaren nog wel tot aardig veldspel, maar wisten ze nauwelijks gevaarlijk te worden voor het Perkouw-doel.

Jubileumjaar
FC Perkouw sluit komende zaterdag niet alleen de eerste competitiehelft maar ook haar jubileumjaar af. De vijftig jaar jonge voetbalclub uit Berkenwoude organiseert na afloop van de wedstrijd van het eerste elftal tegen SPV’81 de trekking van de jubileumloterij en een aantal ronden rad van avontuur. De festiviteiten vinden plaats tussen 18.00 en 19.00 uur in de kantine.


Open jeugdtraining

lekkerkerk • AV Start houdt elke donderdagavond een jeugdatletiektraining op de ijsbaan in Lekkerkerk. De jongste jeugd maakt dan kennis met hardlopen door een afwisselende training op speelse wijze. Kinderen met belangstelling kunnen zich aanmelden via avstartjeugdtraining@hotmail.com. Meer informatie: www.avstart.nl


Gouderak-Moordrecht gestaakt

gouderak • De derby Gouderak-Moordrecht haalde het einde niet. Het duel werd 16 minuten voor tijd gestaakt bij de stand 1-2. Eerst werd de trainer van Moordrecht weggestuurd, daarna volgde één van zijn spelers vanwege aanmerkingen op de leiding. Het duel werd definitief vroegtijdig beëindigd na een nieuw incident: een forse trap van achteren door een Moordrechtse invaller op de benen van een Gouderak-speler. 

Wynoud Slegtenhorst, trainer van Gouderak, is van mening dat de schuld van de incidenten en de uiteindelijke staking alles te maken hebben met het optreden en - vooral- de houding van de scheidsrechter. "Al na een paar minuten had ik door dat die man er ‘zijn eigen showtje' van ging maken. Het was echt behoorlijk irritant. Moordrecht kon er moeilijker mee omgaan dan wij, zo bleek. Zij oogstten drie rode en vijf gele kaarten, wij nul. Eerlijk gezegd hoop ik dat Moordrecht van de tuchtcommissie van de KNVB geen douw krijgt, want de spelers en trainer gedroegen ons naar ons toe gewoon sportief. Dat het allemaal zo liep is -vind ik- vooral op het conto van de arbiter toe te schrijven.”

Restant
Gouderak en Moordrecht spelen naar alle waarschijnlijkheid op 17 december het restant van hun IJsselderby uit. "Ik verheug me op die zestien minuten”, glimlacht Slegtenhorst. "We staan 1-2 achter, maar er is nog niets beslist. Het wordt vast een spannend kwartiertje!”