Dilettant van de hatelijke nul af

krimpen aan de lek • Lachende gezichten bij Dilettant. De tot zaterdagmiddag nog puntloze derdeklasser uit Krimpen aan de Lek (nul uit negen) kon thuis tegen Ameide eindelijk weer de smaak van een overwinning proeven. Door goals van Jimmy Konings en -nieuwe spits- Davey Mulder won Dilettant met 2-0 van Ameide.

De zege werd uiteraard toegeschreven aan het nieuwe trainersduo Edward Knook/Rowell Hendriks, die na het vroegtijdige afscheid van Bert Potuyt op interim-basis de selectie zijn gaan leiden.
“Wij hebben echter geen ‘toverstafje’”, glimlachte Knook na afloop van de wedstrijd. “Het zijn toch echt de spelers die dit resultaat hebben binnengehaald. Met goed voetbal en vooral heel veel strijdlust. Je snapt al dat het nog lang gezellig is gebleven in de kantine. Ja, ook ik voel me een gelukkig mens. We zijn blij dat de club eindelijk van die hatelijke nul af is. Nu proberen om komende zaterdag tegen SC Everstein weer een goede wedstrijd te spelen. Dan kunnen we met wat meer kleur op onze wangen de winterstop in.”


Schoonhoven doet goede zaken

schoonhoven • Schoonhoven versloeg Drechtstreek met 3-1 en stijgt naar de derde plaats op de ranglijst. 

Behalve de eerste vijf minuten, waarin Drechtstreek zeer aanvallend begon, controleerde het elftal van Mark Weel de wedstrijd. De thuisploeg was op weg naar de openingsgoal. De beste kans ontstond na een half uur, maar die werd gemist. Uit de tegenaanval namen de bezoekers de leiding. "Dat was een cadeautje van ons,” aldus Weel. "Maar we bleven ons eigen spel spelen. Vlak voor het rustsignaal scoorde Nick van de Wiel de gelijkmaker. In de tweede helft zette Arie Versluis, nadat we al wat kansen hadden gehad, ons op voorsprong. Drechtstreek probeerde het wel, maar onze doelman Robin Schiedon was goed op dreef. Mohammed el Harracha stelde de zege veilig.”


Haastrecht laat punten liggen tegen Meerkerk

haastrecht • Haastrecht kwam op eigen veld niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Meerkerk en ziet koploper De Alblas, dat wel won, een gat slaan van 6 punten. 

De gasten beschikken over een voortreffelijke doelman en dat speelde Haastrecht parten. Fraaie kopballen van Rogier Schröder, Lars Harmsen en Job Vloedgraven pakte hij allemaal. Een verre ingooi verraste de Haastrechts defensie, waarna Meerkerk op voorsprong kwam. Danny de Bruin schoot de thuisclub vanaf de penaltystip langszij. In de tweede helft viel de bal na een partijtje ‘flipperkastvoetbal’ in het zestienmetergebied voor de voeten van Robert Dongelmans, die vervolgens raak schoot.
"Daarna verzuimden we de marge te vergroten,” vertelde spits Thijmen Raateland na afloop. "Hun aanvoerder scoorde de gelijkmaker uit een vrije trap op de rand van ons strafschopgebied.”