Kunst in de (Laurentius)kerk

bergambacht • De deuren van de Laurentiuskerk in Bergambacht staan zaterdag 17 december (10.00-16.00 uur) open voor het project ‘Kunst in de Kerk’. Er worden ongeveer vijftien werken geëxposeerd.

Het initiatief gaat uit van de Hervormde kerk in Bergambacht. Doel is een bredere groep met name gelovige (amateur)kunstenaars de gelegenheid te geven om hun overtuiging via kunst met het publiek te delen. 

Sinds 2021 wordt dit voor Kerst en Pasen gedaan. Deze momenten zijn gekozen omdat mensen met deze christelijke feestdagen meer dan anders geneigd zijn om naar de kerk te gaan. 

Gesprekken
“Het is onze ervaring dat aan de hand van eenvoudige kunstwerken, die door verschillende mensen zijn gemaakt, mooie gesprekken ontstaan over het leven, God en het geloof”, licht Christel van Herk namens de organisatie toe. “De voorgaande edities kwamen er best veel mensen langs die even uit de ‘zaterdaghectiek’ stapten, gelovig en niet gelovig. Een aanrader wat ons betreft.”

Het thema van de expositie is ‘Ruimte’. Van Herk: “In de expositie zijn ook kunstwerken te zien van slachtoffers van seksueel misbruik. Zo willen we ruimte geven aan slachtoffers en hun verhaal. Hen laten zien dat we voor ze openstaan, juist ook als er misschien nog geen woorden zijn. Graag zien we bezoekers langskomen. Zij kunnen vragen stellen aan wie ze  tegenkomen, aan zichzelf of er gewoon in stilte zijn.”