Slagerij Mourik genomineerd

krimpen a/d ijssel • Slagerij Mourik in winkelcentrum de Korf te Krimpen aan den IJssel is genomineerd voor de titel 'Worstmaker van het jaar'.

Tijdens de jaarlijkse onverwacht uitgevoerde keuringen scoorde de slagerij zeer goed op alle criteria. Er wordt geoordeeld aangaande smaak, versheid, geur, uiterlijk en hygiëne. De laatste keuringsronde bij de tien finalisten heeft inmiddels plaatsgevonden; de uitslag wordt bekendgemaakt op 23 januari. 

Jan Mourik: "Wij zijn als team ongelooflijk trots op onze nominatie. De finalisten ontlopen elkaar zo weinig, dat een enkel puntje doorslaggevend kan zijn voor de titel. Het belangrijkste vinden wij dat er wordt gekeurd zoals wij het verkopen aan onze klanten. Dit geeft een eerlijk beeld van de kwaliteitsproducten waar wij heel het jaar hard aan werken en volledig achter staan."


Jumbo Ernst Dijkman in klimaatcampagne 'Race To Zero'

krimpen a/d ijssel • De vermindering van de CO2-uitstoot moet sneller. Dat is de inzet van de wereldwijde campagne 'Race To Zero'. In deze internationale klimaatcampagne werken bedrijven, universiteiten, gemeenten en regio's samen in de grootste wereldwijde alliantie. De Verenigde Naties ondersteunen de campagne. Jumbo Ernst Dijkman is een van eerste zelfstandige supermarkten die aan de campagne meedoet.

De eerste zelfstandige winkeliers die aan de Race To Zero deelnemen zijn de supermarktondernemers met het Super Supermarkt Keurmerk. Deze ondernemers zijn, voordat zij het keurmerk kregen, al getoetst op een groot aantal duurzaamheidsaspecten. Jumbo Ernst Dijkman is SSK-gecertificeerd. Met de deelname aan de Race to Zero spreken de deelnemers nu ook hun concrete ambitie uit richting CO2-neutraal ondernemerschap.

"Wij zijn er trots op dat ook MKB-winkeliers hun verantwoordelijkheid nemen en dat willen uitdragen. Consumenten moeten weten dat de deelnemende winkels zich actief inzetten voor de klimaatdoelstellingen en dat zij door hun keuze voor deze winkels indirect een bijdrage leveren. Het gaat daarbij niet alleen om de directe energiereductie, maar ook om een daadwerkelijke beperking van levensmiddelenoverschotten, verpakkingen, energiezuinige vervoermiddelen en het gebruik van restwarmte" aldus Patricia Hoogstraaten, directeur Vakcentrum.
Het Super Supermarkt Keurmerk wordt wordt inmiddels tien jaar toegekend aan ondernemers die zich onderscheiden op zeven thema's: lokale betrokkenheid, stimulerend personeelsbeleid, onderscheidend assortiment, duurzame energie, slimme logistiek, veilige omgeving en bewuste afvalreductie. De criteria om het keurmerk te behalen en te behouden zijn opgesteld in samenwerking met TNO. Dit jaar viert het SSK keurmerk haar tienjarig jubileum.