• SPV'81 en Cabauw hielden het op een puntendeling.
• SPV'81 en Cabauw hielden het op een puntendeling. Foto: John Wijntjes

Cabauw kan niet winnen van SPV’81

polsbroek • Een beter Cabauw kwam in Polsbroek niet verder dan een 3-3 gelijkspel tegen hekkensluiter SPV’81. 

Wessel Streng zette Cabauw verdiend op voorsprong in de eerste helft. Na de pauze lukte het de snelle en behendige Stijn Achterberg om een pass van Lex van Maurik te verzilveren. De Cabauwenaren bleven aandringen. Aanvoerder Nik Jongbloed zorgde voor de 1-2. "Toen hadden we door kunnen drukken,” stelde Cabauw-coach Herman Verrips. "De 1-3 werd echter in mijn ogen ten onrechte afgekeurd.”
Het talrijke thuispubliek ging achter het elftal van René Eyra staan en Stijn Achterberg liet de Polsbroekse aanhang voor de tweede maal juichen. "Dat was een mooie aanval van ons. Een verre ingooi bereikte Dave Koolwijk, die Ivo Sluis de ruimte instuurde,” vertelde Eyra na afloop. "Diens voorzet was een prooi voor Achterberg.” Toen Cabauw weer op voorsprong kwam -Wessel Streng verraste met een lob SPV-doelman Jeroen Bot- dacht Eyra, die met zijn elftal acht van de negen competitiewedstrijden verloor, andermaal met lege handen te staan. "Twee minuten voor tijd kregen we een strafschop vanwege een handsbal van een Cabauwenaar volgens de arbiter. Ivo Sluis benutte deze.”

"Met het ene punt, waarmee we overigens niks opschieten als nummer laatst, mogen we in onze handen knijpen,” erkende Eyra. "Voor het moraal is dat punt wel goed."