DCV denkt er te makkelijk over

krimpen a/d ijssel • 1C-koploper DCV dacht het op 70 procent te doen tegen staartploeg Rijsoord. Die inschatting bleek niet juist. De Krimpenaren kwamen niet verder dan 2-2.

"Ik herken het wel vanuit mijn eigen verleden als voetballer", sprak DCV-trainer Wout Ooms na afloop van het duel. "Onbewust denk je er misschien toch wat te gemakkelijk over als je het veld opstapt tegen een ploeg die nauwelijks punten heeft , terwijl wij een week eerder bij een kampioenskandidaat als XerxesDZB met 0-2 hebben gewonnen. Die zege was prettig maar garantie voor een succesvol vervolg leverde het niet op. Om wéér te winnen zul je echt alles moeten geven."

Waarschuwing
Dat laatste deed Rijsoord dus wel. De degradatiekandidaat nummer één knokte negentig minuten lang voor een resultaat en had meer dan recht op de uiteindelijke puntendeling, vond ook Ooms. Al na een minuut of tien kreeg DCV de eerste waarschuwing: de openingstreffer van de gasten. Kort voor rust viel de gelijkmaker: een treffer van Rijsoordse makelij. Na de pauze kreeg de thuisploeg een fase lang volop de gelegenheid om op voorsprong te komen, maar het vizier bleek niet op scherp te staan. Het waren de gasten die vanuit de omschakeling zelfs opnieuw op voorsprong kwamen. DCV kon die schade pas vijf minuten voor tijd via Sven Hensen repareren: 2-2. "Dat was uiteindelijk nog een  opluchting", erkende Wout Ooms. "Dit was zeker niet ons beste optreden, laat dat duidelijk zijn. Komende zaterdag wacht Brielle. Dan zal het beter moeten."