Afbeelding
Foto: aangeleverd

Exclusieve rondleidingen in Zilvermuseum tijdens Nacht van het Zilver

Algemeen

SCHOONHOVEN • Het Zilvermuseum met andere ogen bekijken kan op zaterdag 10 december. Tijdens de Nacht van het Zilver biedt het museum speciale rondleidingen aan.

Het Zilvermuseum is tijdens de Nacht van het Zilver in Schoonhoven geopend tot 23.00 uur. Bezoekers ontdekken in exclusieve rondleidingen het Geheim van de Smid, de kracht van puur zilver bij de expositie Brut! van zilversmeden Thalen & Thalen of verborgen stukken in het depot van het museum.

In de Zilverwerkplaats kan er een eigen parelketting worden gemaakt. Deelnemers aan deze workshop leren te werken met het gereedschap van de smid, om zo een mooi en persoonlijk sieraad te maken voor de feestdagen. De workshop wordt gegeven om 19.00, 20.00 en 21.00 uur. 

Normaal gesproken is het depot van het Zilvermuseum gesloten voor publiek, maar tijdens de Nacht van het Zilver licht het museum een tipje van de sluier op. Directeur Marcel Teheux geeft een speciale rondleiding en vertelt meer over de ‘schatten’ die verborgen liggen in het depot. Deze rondleiding wordt gegeven om 19.30, 20.30 en 21.30 uur.

Rondleiders nemen de bezoeker mee naar twee tentoonstellingen die momenteel te zien zijn in het museum: Geheim van de Smid, over de verschillende technieken die een smid gebruikt, en Brut! van Rob en Jaap Thalen. De rondleiding ‘Geheim van de Smid’ wordt gegeven om 19.15, 20.15 en 21.15 uur. De rondleiding ‘Brut!’ wordt gegeven om 19.00, 20.00 en 21.00 uur.

In de Smederij maken smeden met goud en zilver de fraaiste creaties tijdens de Nacht van het Zilver. Ze hebben ieder hun eigen stijl en hun werk is te koop. Tevens kunnen ze iets in opdracht maken. 

De workshop en rondleidingen kosten 5 euro per persoon, exclusief entree (à 7,50 euro, Museumkaart geldig). Een ticket voor een van de rondleidingen of de workshop is te koop via de website van het Nederlands Zilvermuseum. De Zilverlounge en de Smederij zijn gratis te bezoeken tijdens de Nacht van het Zilver.