Politiek spreekuur

krimpen a/d ijssel • Iedereen met vragen of opmerkingen over politiek, kan aanstaande vrijdag in gesprek met Bert-Jan Ruissen uit Krimpen a/d IJssel. Het Europees Parlementslid voor de SGP houdt tussen 9.30 en 11.00 uur spreekuur in Ruissen's kantoor aan De Korf 56 in Krimpen aan den IJssel. Een afspraak maken is niet nodig.


Vernieuwde Dierenopvang houdt open dag

gouda • Na zeven maanden verbouwen is het zover: Dierenopvangcentrum Gouda opent haar deuren. 

Op zaterdag 26 november, tussen 10.00 en 15.00 uur, zijn belangstellenden welkom om een kijkje te komen kijken en kennis te maken met de dieren die in het opvangcentrum verblijven.

Een grondige verbouwing was nodig om het uit 1974 daterende pand weer te laten voldoen aan de huidige eisen op het gebied van dierenwelzijn, hygiëne en duurzaamheid. Er is flink verbouwd: ‘De hondenverblijven zijn vergroot, alle dierenverblijven beschikken over klimaatbeheersing en zijn er nu meer speelvelden voor de honden. Daarnaast zijn nieuwe vloeren gelegd, die beter schoon te houden zijn’, laat de opvang weten. 

Nalatenschap
Een ontvangen nalatenschap maakte een deel van de verbouwing mogelijk.

Tijdens de open dag kunnen bezoekers de metamorfose met eigen ogen zien. ‘Rondlopen door het asiel kan de hele dag. Voor jonge bezoekers wordt een avontuurlijke speurtocht uitgezet. Om 10.30, 12.30 en 14.30 uur betreden onze asielhonden de zogenaamde dogwalk en laten zij zich van hun beste kant zien. Want hoe mooi het asiel ook is geworden, alle honden en katten willen dolgraag een fijne baas vinden’, aldus het asiel. Voor meer informatie zie de Facebookpagina van Dierenopvangcentrum Gouda.