Luijten Gasketelwet-gecertificeerd

lekkerkerk • Vanaf 1 april 2023 mogen alleen gecertificeerde installatiebedrijven en monteurs met een Bewijs van Vakmanschap CO nog bepaalde werkzaamheden uitvoeren aan cv-installaties. Het Lekkerkerkse bedrijf Luijten voldoet via de BRL 6000-25 certificering aan alle eisen en voorwaarden en zag zijn cv-monteursteam het Bewijs van Vakmanschap CO behalen.

Een goed functionerende, veilige en duurzame cv-ketel is van groot belang. Om die reden heeft de landelijke overheid de Gasketelwet ingesteld. Luijten voldoet aan de strenge eisen en stuurde haar cv-monteurs op cursus om het Bewijs van Vakmanschap CO te behalen. “Met succes”, vertelt projectleider Patrick van der Vlist. “Alle medewerkers zijn geslaagd. Daar zijn we uiteraard trots op. Luijten is het 25ste bedrijf in Nederland dat over de BRL 6000-25 certificering beschikt en is daarmee één van de landelijke koplopers. Voor onze klanten bieden de certificering en het Bewijs van Vakmanschap CO een extra zekerheid dat we zorgvuldig en accuraat werk verrichten aan hun cv-installatie.”

De Gasketelwet is in oktober 2020 in werking getreden met als doel het aantal koolstofmonoxidevergiftigingen sterk te verminderen. Om ervoor te zorgen dat er veiliger en duurzamer wordt gewerkt met gasverbrandingsinstallaties zoals cv-ketels, verplicht de Gasketelwet monteurs om vanaf 1 april 2023 naast een Vakmanschap CO ook een geldig BRL 6000-25 certificering te bezitten. 


Webinar voor ouders die scheiden

regio • Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) organiseert in samenwerking met psycholoog en opvoedkundige Tische Neve een webinar voor ouders van kinderen tussen de 2 en 16 jaar die gaan scheiden of gescheiden zijn. In de webinar geeft Neve tips om kinderen goed te begeleiden tijdens een scheiding. De webinar is gratis te bekijken op de website.

q www.cjgcursus.nl