‘Sluiting van de Spar kan niet aan de orde zijn’

ammerstol • Ook enkele politieke partijen maken zich zorgen om de sluiting van de Spar-supermarkt in Ammerstol.

Pro Krimpenerwaard vindt dat de gemeente alles in het werk moet zetten om, in overleg met woningbouwvereniging Beter Wonen, Gemiva en inwoners, de buurtsuper voor Ammerstol te behouden. 

“Het financiële probleem moet worden opgelost”, stelt fractievoorzitter Ad Struijs. “Dat kan als alle partijen hun schouders er onder zetten. De gemeente moet de juiste financiële keuzes maken -daarvoor is budget- en zal het raadsbesluit om de leefbaarheid in de kernen en buurtschappen te versterken moeten uitvoeren. Leefbaarheid maakt tevens onderdeel uit van het coalitieakkoord en ook Beter Wonen kent een paragraaf hierover. Gezamenlijk zijn de kosten te dragen. De Spar zal de financiële voorwaarden voor een doorstart met spoed op papier moeten zetten. Daarbij moet ook de werkgelegenheid voor de personeelsleden met een beperking betrokken worden. Het college dient over dit onderwerp zo snel mogelijk in gesprek te gaan met de raad. Sluiting van de buurtsuper is voor Pro Krimpenerwaard niet aan de orde.”

PvdA-GroenLinks
Enkele leden van PvdA-GroenLinks namen afgelopen week een kijkje bij de Spar-supermakt in Ammerstol om steun te betuigen. Sandro Kovacic (PvdA): “Daarnaast hebben we een aanvullend bezoek gebracht aan de buurtsuper in Polsbroek. Mooi om te zien hoe vele vrijwilligers daar de winkel openhouden. Misschien vallen er hier lessen te trekken over hoe we gezamenlijk als samenleving en politiek een voorziening voor voedsel en ontmoeting open kunnen houden.”


Thema-avond over benoeming burgemeester

krimpenerwaard • De afdeling Krimpenerwaard van D66 houdt vrijdag 2 december een informatiebijeenkomst die in het teken staat van de benoeming van een burgemeester en welke invloed inwoners daarop kunnen hebben. 

Een actueel thema gezien de situatie in de gemeente Krimpenerwaard. 

Het onderwerp wordt toegelicht door Dick de Cloe, oud-burgemeester van Schoonhoven. 

De bijeenkomst staat open voor alle belangstellenden en er is ruimschoots gelegenheid tot een interactieve bespreking. 

Aanmelden
Plaats van handeling is hotel-restaurant Belvédère in Schoonhoven.
Aanvang: 20:00 uur. Gratis entree; behalve de koffie/thee bij aankomst zijn de consumpties voor eigen rekening. Aanmelden wordt op prijs gesteld: info@d66krimpenerwaard.nl

Voor meer informatie: 06-31260515 of 06-53546658.