• Spitsuur voor het doel.
• Spitsuur voor het doel. Foto: John Wijntjes

Dijkderby is ongelijke strijd

krimpen a/d lek •  Terwijl elders in de gang tussen de kleedkamers volop high-fives werden uitgedeeld door de spelers van vv Lekkerkerk, stond Dilettant-aanvoerder Marnix van den Adel bij te komen van de 0-6 nederlaag.

"Ik voel schaamte," verzuchtte de aanvalsleider van de rood-witten. "Schaamte over de afstraffing en over ons spel. Vooral de tweede helft was ondermaats. Afspraken werden niet meer nagekomen en Lekkerkerk kon doen wat het wilde."

Pijnlijk
Een misschien nog wel pijnlijker conclusie is dat er voor 4D-staartclub Dilettant -nul punten uit acht duels- nauwelijks aanknopingspunten zijn met betrekking tot een hoopvolle toekomst. Tegen Lekkerkerk werkte het team van trainer Bert Potuyt weliswaar hard, maar was ook duidelijk te zien dat het aan kwaliteit en stootkracht ontbreekt. Pas in blessuretijd kreeg de ploeg de eerste serieuze scoringskans. De tegenstander had toen al zes keer raak gekopt en geschoten.

Lekke fietsband
De eerste Lekkerkerkse treffer viel in de 33ste minuut. Spits Stan burggraaf verlengde met het hoofd een ingooi, waarna Jeffrey Altheer de bal tegen de touwen kopte. Het tot dan toe heel redelijk spelende Dilettant leek vanaf dat moment op een lekke fietsband waaruit steeds meer lucht ontsnapte.

In de 53ste en 55ste minuut was het pleit definitief beslecht door goals van Erwin de Groot en Jeffrey Altheer, gevolgd door nóg een trio treffers van respectievelijk Stan Burggraaf, Bart Sterrenburg en opnieuw Jeffrey Altheer. Diens rake slotakkoord was er een om in te lijsten: een fantastisch schot van zeker 40 meter dat over Dilettant-doelman Hendriks tegen de touwen plofte.
Lekkerkerk lijkt zo langzamerhand in niets meer op het elftal dat zich jarenlang moeizaam door de competitie bewoog en zich pas in de laatste seizoenfase in veiligheid speelde. Tegen Dilettant speelde de ploeg van trainer Dennis Schoonewil volwassen, geduldig en zeer effectief.
"Een compliment aan alle spelers", vond Schoonewil. "En natuurlijk hebben we er een paar klasbakken tussenlopen, zoals Gertjan Rothman, Erwin de Groot, Jeffrey Altheer en Dylan Heijnen. Die geven ons nét wat extra kwaliteit." Het arme Dilettant zal het kunnen beamen na de historische 0-6 nederlaag.