• Een toost op de feestelijke opening.
• Een toost op de feestelijke opening. Foto: Jan van der Arend

Smits Auto Capelle totaal in het nieuw

Algemeen

CAPELLE A/D IJSSEL • Smits Auto Capelle beleefde vrijdag de feestelijke opening van zijn nieuwbouwpand in Capelle aan den IJssel.Aan de Radarstraat 5 verrees een fraai modern pand met alle faciliteiten op het gebied van auto-onderhoud en -reparaties aan alle merken.

Capelle’s burgemeester Peter Oskam verrichtte de officiële openingshandeling in het bijzijn van zo’n driehonderd genodigden; familie, vrienden, relaties, medewerkers en betrokkenen bij het nieuwbouwproject. Smits Auto Capelle-eigenaar Bram Smits en bedrijfsleider Piet Wim Hak hielden een speech. Daarna konden de bezoekers genieten van een feestelijk samenzijn én een blik werpen in het bedrijf.

De datum 18 november is voor eigenaar Bram Smits één die emoties oproept. “Precies een jaar geleden werd ik s’ avonds gebeld met de mededeling dat onze Capelse vestiging in brand stond. Toen ik vanuit mijn woonplaats richting de Algerabrug reed zag ik in de verte de rookpluimen opstijgen. Eenmaal terplekke was het duidelijk: er viel vrijwel niets meer aan het pand te redden. Gelukkig deden zich geen persoonlijke ongelukken voor, al was het wél heel erg vervelend dat zeventien in de garage aanwezige auto’s van klanten het vuur niet overleefden.”

Direct na de calamiteit moest er uiteraard veel geregeld worden. Bram Smits bezocht omwonenden met een attentie ter kleine compensatie voor de schrik. Vervolgens moest hij zich niet alleen wijden aan de afwikkeling van de brand, maar diende er ook snel geschakeld te worden met betrekking tot tijdelijke huisvesting én nieuwbouw. “Ik ben enorm dankbaar voor alle steun en hulp die we mochten krijgen”, zegt hij. “Te beginnen bij de familie Roggeveen, die het pand van zijn voormalige garagebedrijf een paar honderd meter verderop hier, ons beschikbaar stelde. Daardoor lagen onze bedrijfsactiviteiten maar twee weken stil. Ook voor ons nieuwbouwproject kregen we volop medewerking. Van de gemeente Capelle aan den IJssel bijvoorbeeld, van architect Arie de Jong en het bureau waarmee hij samenwerkte, van aannemer de Vries en Verburg, de onderaannemers, ons medewerkersteam en onze klanten. Ik ben op allemaal trots. Ja, dat emotioneert me nog steeds en dat kon je ook horen in mijn speech.” 

Trots mag Bram Smits ook zijn op zijn nieuwe zaak bestaande uit een riante werkplaats die is voorzien van alle moderne apparatuur en -in vergelijking tot de vorige accommodatie- een verhoogd plafond heeft waardoor ook campers moeiteloos op de brug kunnen voor onderhoud en reparatie. Ook fraai zijn de nieuwe receptie en de wachtruimte. Op de eerste verdieping is kantoor-, vergader- en kantineruimte gesitueerd. Daarnaast heeft Smits Auto Capelle naast de werkplaats nog een hal die dient als overdekte parkeerruimte. De twee aanpalende hallen zijn voor de verhuur. 

Smits Auto Capelle biedt als universeel garagebedrijf, dat is aangesloten bij het hoogwaardige kwaliteitslabel James Autoservice, alle faciliteiten voor zowel de particuliere autobezitter als de leaserijder, met als grote pluspunten- vriendelijkheid, eerlijkheid en tarieven die aantrekkelijker zijn dan die van de merkdealer. Niet voor niets mag Smits Auto Capelle zich verheugen in een groot klantenbestand. Een goede reden om eens een kijkje te nemen in het nieuwe bedrijfspand.

Jan Timmer