Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

Aanhoudingen voor mishandeling Groningse Feyenoord-liefhebber in Kuip

112

KRIMPEN/OUDERKERK A/D IJSSEL • Zeven Feyenoordsupporters uit onder meer Krimpen en Ouderkerk aan den IJssel zijn aangehouden voor de mishandeling van een 21-jarige man uit Groningen afgelopen zomer. De verdachten sloegen het slachtoffer en scholden hem uit. Ook trokken ze bij hem zijn sportbroek uit, waarop het clublogo van FC Groningen stond.

In voetbalstadion De Kuip in Rotterdam werd deze zomer een vriendschappelijke wedstrijd tussen Feyenoord en Olympique Lyon gespeeld. Het slachtoffer was hiervoor samen met zijn 16- jarige broertje vanuit Groningen naar Rotterdam gekomen. De jongste had na lang sparen twee kaartjes voor hun geliefde club kunnen kopen.

De 21-jarige man droeg die dag een sportbroek met FC Groningen-logo, iets wat agressie uitlokte bij andere supporters in het stadion

Gedurende de eerste helft van het duel, kwamen zeven mannen op de noordeling aflopen. Ze sloegen hem, scholden hem uit en duwden hem meerdere keren hard waardoor hij tussen de stoeltjes van de tribune viel. Eén van verdachten trok daarbij de gewraakte sportbroek bij de man uit en nam die mee. De jongen stond daardoor de rest van de wedstrijd in zijn onderbroek. Daarmee was de vernedering nog niet ten einde, want bij het verlaten van het stadion werd de Groninger weer uitgescholden en geduwd.

De man deed aangifte van dit alles, waarna een onderzoek werd gestart. Daarbij kon de identiteit van de zeven verdachten worden achterhaald. De afgelopen weken zijn zij allemaal aangehouden en gehoord, zo maakte de politie woensdag bekend. Behalve uit Ouderkerk en Krimpen komen de verdachten uit Rotterdam, Barendrecht en Oud Gastel. Onderzocht wordt nog wie welke rol had tijdens het incident. Als dat onderzoek is afgerond, bepaalt de officier van justitie wie zich voor de rechter zal moeten verantwoorden.