• De Algerabrug
• De Algerabrug Foto: gemeente Krimpen aan den IJssel

68 Miljoen euro voor maatregelen Algeracorridor

Algemeen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Met een reeks aan maatregelen moet op de Algeracorridor tussen Capelle en Krimpen aan den IJssel het verkeer in de toekomst beter kunnen doorrijden. Het betreft onder andere het anders inrichten van kruisingen en het beter benutten van de capaciteit van de Algerabrug. Voor de uitvoering er van is 68 miljoen euro gereserveerd. 

Bij het bestuurlijk overleg MIRT is het voorkeursalternatief voor de MIRT-verkenning Oeververbindingen regio Rotterdam vastgesteld. 

In de voorstellen voor de Algeracorridor wordt het Capelseplein een ongelijkvloerse kruising. De kruising Ketensedijk aan de Capelse kant van de brug wordt aangepast, zodat het verkeer beter kan doorrijden. De bestaande wisselstrook bij de kruising aan de Krimpense zijde krijgt een directe aansluiting op de Algeraweg. Verder krijgt de Algeraweg een extra autorijstrook, vanaf de Algerabrug in de richting van het Capelseplein.

Naast dit alles wordt het komende jaar ook nader bekeken of er een nieuwe fiets- en voetgangersverbinding over de Hollandsche IJssel kan komen. Deze nieuwe verbinding zou het aantrekkelijker moeten maken om met de fiets of lopend tussen het centrum van Krimpen en Capelle aan den IJssel te reizen.

Krimpen aan den IJssel laat weten hier blij mee te zijn. Wethouder John Janson: “De reistijden worden hierdoor in de ochtend- en avondspitsen veel beter.” De komende jaren werken de Algera-gemeenten de maatregelen verder uit en maken ze deze concreet. Janson: “Dit is in overleg met de betrokken bewoners, ondernemers en organisaties. Ook nemen we de aandachtspunten van onze gemeenteraad mee.” De maatregelen voor de Algeracorridor komen in een herziening van de Omgevingsvisie van de provincie Zuid-Holland.

Het voorkeursalternatief is vastgesteld door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, het ministerie van Binnenlandse Zaken, de Provincie Zuid-Holland, de Metropoolregio Rotterdam Den Haag en de gemeente Rotterdam. Voor de Algeracorridor besloten ook de gemeenten Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel en Krimpenerwaard mee.