Duurzame markt in Sint-Jan

gouda • In de Sint-Janskerk te Gouda wordt zaterdag 19 november een duurzame markt gehouden. Deze duurt van 10.00 en 16.00 uur en wordt georganiseerd door Maak Gouda Duurzaam. Bezoekers krijgen informatie over duurzame producten en tips hoe ze zelf duurzamer kunnen leven.

Specialisten vertellen meer over het isoleren van woningen en het besparen van energie, met kleine maatregelen of met grotere investeringen. Afkoppelcoaches geven advies over een klimaatbestendige tuin en regentonnen kunnen met korting besteld worden. Speciaal voor groene (gevel)tuinen zijn tuinadviseurs aanwezig en voor het aanleggen van een groen dak kan een gratis sterkteberekening worden aangevraagd.

Met de feestdagen in zicht zijn er ook kramen met duurzame artikelen. Zo is er tweedehands kleding, speelgoed van de kringloop en krijgt men inspiratie van speciale producten, zoals riemen van fietsbanden, tassen van oude spandoeken, boterhamzakjes van was, drogerballen en meer voor in en om het huis. Tijdens de markt helpen de energiecoaches de bezoekers op weg in de duurzame zoektocht. Zij zijn opgeleid door de gemeente Gouda en kunnen een warmtescan van woningen maken, om te zien waar de warmte naar buiten lekt. In het mobiele energieloket op de markt toont men hoe bijvoorbeeld een warmtepomp of zonneboiler eruit ziet.
De duurzame markt in de Sint-Janskerk is gratis te bezoeken. Graag wel vooraf aanmelden: www.maakgoudaduurzaam.nl