FC Perkouw schiet tekort; Stolwijk gelijk

regio • FC Perkouw’s aanval op de top liep zaterdag averij op in het thuisduel met Linschoten. Het elftal van trainer Marc van der Zee verloor met 0-2 van de middenmoter. Als excuus voor de Perkouwers mocht gelden dat sterkhouders als Wouter Bonke, Kevin Gutink en Stef de Goede op het appèl ontbraken.

VV Gouderak met of zonder Bob Olde Heuvelt scheelt een slok op een borrel. Ook zaterdag in de thuisbeurt tegen ASW ontbrak hij op het wedstrijdformulier. "Dan merk je hoezeer je zijn inbreng mist,” sprak trainer Wynoud Slegtenhorst na afloop van de met 2-5 verloren partij. Gouderak speelde al na elf minuten en een 0-2 achterstand een kansloze partij.
Stolwijk speelde met 1-1 gelijk tegen Be Fair. Invaller Harvey van der Stelt kopte in de slotfase de gelijkmaker tegen de touwen. Een week eerder deed hij hetzelfde tegen Gouda. De gasten hadden het beste van het spel, maar creëerden nauwelijks kansen. Een slim lobje van Arie Plug kon de Waddinxveense sluitpost met zijn vingertoppen ternauwernood wegtikken. In de tweede helft stond een Waddinxvener op de juiste plek om tijdens een scrimmage voor het doel van Tim de Pater de bal binnen te schieten. Kort daarna zette Stolwijk-trainer Marco Lange Van der Stelt in de spits. "Deze jongen kan met zijn lengte voor gevaar zorgen,” zei Lange na afloop. "Hij kopte al snel raak. Met een beetje geluk hadden we nog kunnen winnen ook."
SPV'81 verloor met 2-4 van het Goudse GSV. De dorpsclub toonde karakter door een 0-2 achterstand weg te werken. Cabauw verloor met 0-1 van WDS uit Driebruggen en verhuist naar het rechterrijtje van de ranglijst.