Effectief Haastrecht pakt drie punten

hardinxveld • Haastrecht won in Hardinxveld met 2-3 van de gelijknamige dorpsclub. 

De thuisploeg had het beste van het spel, maar creëerde weinig kansen. Haastrechtenaar Stephan Bakker zette de gasten tegen de verhouding in al snel op een 0-2 voorsprong. "We werkten hard,” aldus Haastrecht-trainer Patrick de Ruijter. "We misten achterin Tygo Vianen en Job Vloedgraven, maar onze defensie met Kevin Quint centraal achterin stond goed."

Hardinxveld kwam vlak voor rust terug in de wedstrijd, maar door een snelle goal van Thijmen Raateland in de tweede helft was de marge weer twee. De Ruijter: "Vervolgens hielden we gemakkelijk stand en ook de aansluitingstreffer in de slotfase verontrustte ons niet."

Haastrecht blijft hiermee koploper De Alblas volgen op een punt. 


Gewiekst De Alblas slaat toe in slotfase

bergambacht • Bergambacht verloor op eigen veld met 2-5 van koploper De Alblas. 

De thuisploeg was het eerste kwartier onder de indruk van De Alblas, dat voor de titel gaat. "Het is een fysiek sterke ploeg, waar wij het moeilijk mee hadden,” vertelde Bergambacht-trainer Jerry de Groot na het verlies. "De in het nauw gebrachte Max Bakker kopte in eigen doel, maar we kwamen sterk terug nadat we wat brutaler gingen spelen. Stefan de Man en Luuk Botter zetten ons op voorsprong. Nadat Max Bakker een licht duwtje kreeg, tikte hij een aanvaller aan, waarna de bal op de stip ging. Vanaf dat moment knokte De Alblas zich terug in de wedstrijd. In de slotfase gingen we achterin een-op-een spelen om de gelijkmaker te forceren. De ontstane ruimte benutte onze tegenstander doeltreffend.”


Schoonhoven redt ’t niet met tien man

hei en boeicop • Schoonhoven speelde niet zijn beste wedstrijd tegen staartclub HSSC’61, dat vlak voor rust op voorsprong kwam na een benutte strafschop. 

Na de pauze kwam de thuisploeg goed uit de kleedkamer en scoorde zijn tweede treffer. Martijn Neven deed iets terug, maar HSSC’61 had snel zijn antwoord klaar. Toen Tom Kruiper zijn tweede gele kaart kreeg, konden de Schoonhovenaren met tien man niet op tegen de ontketende dorpsclub, dat pas één keer won. De 4-2 van Tiago de Vries was goed voor de statistieken.


Voetbalprogramma

regio • Het voetbalprogramma voor aanstaande zaterdag ziet er als volgt uit: DCV-Terneuzense Boys; Slikkerveer-Spirit; Schoonhoven-Hardinxveld; Haastrecht-Bergambacht; Dilettant-Lekkerkerk; Zwammerdam-Cabauw; WDS-FC Perkouw; VEP-Stolwijk; Be Fair-SPV'81; De Ster Den Haag-Gouderak.