Stroef Spirit strandt op Pelikaan

ouderkerk/krimpen • Spirit is er niet in geslaagd de prima optredens van de afgelopen weken een goed vervolg te geven tegen het laaggeklasseerde Pelikaan. Aan de Sportlaan werd het 0-1 voor de gasten uit Zwijndrecht. “We speelden stroef”, concludeerde Spirit-trainer Richard van Cappellen. “Teveel spelers konden niet brengen wat ze normaal wel doen.”  Het enige doelpunt viel halverwege de eerste helft en was vanuit Spirit-perspectief een ongelukkige tegentreffer: een voorzet die over doelman Sean Lugthart tegen de touwen plofte. De thuisploeg was vervolgens niet bij machte om het compact spelende Pelikaan te verschalken. Extra zuur voor de Ouderkerkers was dat ze bij winst de koppositie hadden kunnen overnemen van koploper Sparta. De Rotterdammers gingen er zaterdag met liefst 5-1 af tegen Heinenoord.

Uiteindelijk mocht DCV nog blij zijn dat Daan van Ingen vijf minuten voor tijd de 1-1 op het scorebord bracht tegen CVV Zwervers. "Klopt', beaamde trainer Wout Ooms na afloop van het treffen met de Capellenaren. "Maar we hebben onszelf wel tekort gedaan met deze puntendeling. We kregen namelijk enkele riante kansen om al in een vroeg stadium op een veilige voorsprong te komen. Daarnaast werd ons een strafschop onthouden.” CVV Zwervers kwam na 75 minuten op voorsprong door een ongelukkig eigen doelpunt van DCV-verdediger Wesley Valk. De gelijkmaker van Van Ingen leverde uiteindelijk toch nog enige voldoening op in het Krimpense kamp. Wout Ooms: "We hebben nu zeven wedstrijden afgewerkt en er slechts één verloren. Dat is natuurlijk niet verkeerd voor een promovendus.”