• Ruben Slooff zaterdag in actie tegen Pelikaan.
• Ruben Slooff zaterdag in actie tegen Pelikaan. Foto: John Wijntjes

Slooff wil belangrijk zijn voor Spirit

ouderkerk aan den ijssel • Zaterdag ging Spirit onverwacht onderuit tegen laagvlieger Pelikaan, maar dat neemt niet weg dat de Ouderkerkerkers, met Ruben Slooff als vaste waarde, goed zijn begonnen aan de competitie. 

“Voorafgaand aan dit seizoen spraken we de ambitie uit om minimaal in de top-5 van onze afdeling te eindigen. We liggen op schema”, glimlacht de 25-jarige aanvaller. 

Hoe ver ‘de kanaries’ uiteindelijk gaan reiken is nog ongewis. Spirit verloor zijn tweede competitieduel thuis tegen Sparta met 1-4 en versloeg potentiële kampioenskandidaten als Neptunus-Schiebroek en Heinenoord met ruime cijfers. 

“Tegen Sparta gingen we met geflatteerde cijfers onderuit”, zegt Ruben Slooff. “Tot kort voor tijd hadden we nog uitzicht nog een punt. Om de remise te forceren gingen we opportunistisch voetballen en kregen we met twee late tegengoals alsnog het deksel op de neus. Overigens heeft Sparta ook een uitstekend elftal. Ik denk dat die club dé titelfavoriet is. Maar goed, het seizoen is nog lang en er kan van alles gebeuren onderweg. We gaan het zien.”

Ervaring
Spirit maakt tot dusverre een redelijk stabiele indruk; zéker in relatie tot vorig seizoen. Een prettige constatering die alles te maken heeft met het feit dat de selectie goeddeels intact bleef en de relatief jonge spelersgroep inmiddels weer een jaartje aan ervaring heeft gewonnen. “Alleen Tim van der Zee –hij vertrok naar Nieuw-Lekkerland-, en Bas Haasnoot hebben afscheid genomen,”, vertelt Ruben Slooff. “Met Ruben de Vries als vervanger van Tim op 10 en Sean Lugthart als nieuwe doelman (hij kwam over van vv Capelle) zijn de opengevallen plekken prima ingevuld. De nieuwe jongens doen het hartstikke goed en passen helemaal in de groep.”

Zelf heeft Ruben Slooff het ook prima naar zijn zin in de Ouderkerkse hoofdmacht. Met de entree van Lucas Bos als balvaste centrumspits, speelt hij nu vooral aan de linkerkant. “Het was even wennen maar ik zie er ook de voordelen van in ,” zegt de Krimpenaar. “Ik kan nu op snelheid de diepte zoeken en heb in Lucas een goed aanspeelpunt. Los van waar ik sta vind ik het vooral van belang dat ik mijn aandeel kan leveren aan een succesvol Spirit. Vorig seizoen ging dat al heel aardig met zestien goals en acht assists. Het zou mooi zijn als ik dat soort scores ook dit jaar kan neerzetten.”

Jan Timmer