Inzending Gouds Film Festival geopend

gouda • De inzending voor het Gouds Film Festival (GFF) op 18 maart 2023 is geopend.

Het GFF biedt een podium voor korte films en documentaires van niet-commercieel werkende filmmakers. Een vakjury beoordeelt het werk en bepaalt wie naar huis gaat met de GFF-award: de regisseursstoel. Dit jaar hebben fotograaf Bram Tackenberg (‘Wij zijn de stad’), actrice Liesbeth Kamerling (‘Goede tijden, slechte tijden’ en ‘Phileine zegt sorry’) en Sonja da Graça (Beste Filmmaker 2021) zitting in de jury.
De awards worden uitgereikt in de categorieën ‘Beste Filmmaker’ en ‘Jong Talent’. Filmmakers uit het hele land kunnen meedingen. De films mogen maximaal 20 minuten duren; het genre is vrij. Daarnaast is er een speciale categorie ‘Goudse scholen’, waarin leerlingen uit de regio worden uitgedaagd om een korte film te maken. Filmervaring is daarvoor niet nodig, speciale apparatuur ook niet; een mobiel volstaat. De films kunnen tot en met 22 januari 2023 worden ingestuurd via goudsfilmfestival.nl/inzenden.
Een selectie van de films wordt 18 maart 2023 vertoond op drie locaties in het centrum van Gouda: Cultuurhuis Garenspinnerij, Cinema Gouda en Filmhuis Gouda. Die dag worden de winnaars ook bekendgemaakt.

Het GFF wordt mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds, het VSB Fonds, van 't Hof Hypotheken, GoudApot en Genootschap Graaf Floris de Vijfde. Het GFF is een initiatief van Cultuurhuis de Garenspinnerij en de Goudse filmclub Toverlint.