Sportinformatiemarkt

krimpen aan den ijssel • Synerkri organiseert zaterdag 19 november, van 10.00 tot 14.00 uur, een Sportinformatiemarkt in winkelcentrum Crimpenhof. Bezoekers krijgen informatie over sporten en bewegen in Krimpen aan den IJssel. Daarnaast is er de interactieve X-wall.

Op de sportinformatiemarkt vertellen vertegenwoordigers van verenigingen en overige sportaanbieders meer over de activiteiten die zij aanbieden. Zo licht Schaakvereniging Krimpen graag het initiatief ‘de open schaakvereniging’ toe. Dit is een laagdrempelige manier voor iedereen om de schaaksport te leren kennen. Ook sportvereniging KDO heeft een breed aanbod: van kleutergym tot aan recreanten, waarbij iedereen onder enthousiaste en deskundige begeleiding kan bewegen.
Eveneens present zijn de sportscholen MyHealth en Healthcenter Krimpenerwaard, net als Taekwondo TA Nimjae. Buitensportverenigingen als DCV en MHCK bieden zowel op competitie- als recreantenniveau respectievelijk voetbal en hockey aan. En beide verenigingen hebben nieuwe kunstgrasvelden. Sporters van atletiekvereniging MTK vertellen graag meer over de loopgroepen en over powerwalking. Belangstellenden kunnen zich gelijk inschrijven voor de Snertloop.
De pas gefuseerde volleybalvereniging Volley Lek en IJssel en basketbalvereniging BV Krimpen zijn twee van de bekende Krimpense binnensportverenigingen die te kenmerken zijn als laagdrempelig en gastvrij. Dat geldt ook voor korfbalvereniging KOAG en handbalvereniging Treffers: verenigingen die zowel op het veld als in de zaal hun sport enthousiast en op hoog niveau beoefenen.
Optisport is samen met zwemvereniging De Lansingh en duikvereniging Sepia present om alle beweegmogelijkheden in het zwembad te tonen. Wie vooral meer wil bewegen en daarover advies wil, kan terecht bij leefstijlcoach Anja Berkenvelder. Zij begeleidt ook de Beweeggroep Krimpen. En tenslotte is tennisvereniging TCK present. Bijzonder aan het evenement is de X-wall. Dit is een interactieve speelmuur waarop tal van spellen gespeeld kunnen worden.