Kaartverkoop Theater de Tuyter online

krimpen a/d ijssel • De kaartverkoop voor de voorstellingen van januari tot en met juni in Theater de Tuyter is van start. Tickets zijn verkrijgbaar via www.uitagendakrimpen.nl of via het bespreekbureau De Tuyter op werkdagen tussen 9.30 en 11.30 uur.

Ook voor de tweede helft van het cultureel seizoen valt er weer genoeg te beleven in Theater de Tuyter. Naast de vaste pubquizzen en filmavonden (waaronder een Ladies Night) verwelkomt het theater onder andren cabaretier Teun van den Elzen, tributeband Ocobar met Eric Clapton Tribute en Nouked met '60/'70 muziek. Voor de feestgangers komt Shaky Ground in januari weer naar het theater en zal in de maand februari een '80 party georganiseerd worden.

In samenwerking met de Belbus en met financiële ondersteuning vanuit het innovatiefonds gemeente Krimpen aan den IJssel zijn er speciaal twee extra avondvoorstellingen waarbij de vrijwilligers van de Belbus theaterbezoekers ophalen en weer thuisbrengen. Eén van deze avonden treden The Amazing Stroopwafels op.

Wie vooraf een hapje wil eten of in de pauze een hapje/drankje wil nuttigen, kan daarvoor terecht bij Eetcafé De Crimpenaar, dat theaterarrangementen rondom de voorstellingen verzorgt. Meer informatie is te vinden op www.uitagendakrimpen.nl. Het bijbehorende programmaboekje zal uiterlijk de week voor Kerst verkrijgbaar zijn bij onder andere De Tuyter.


WK voetbal op groot scherm in Theater Concordia

haastrecht • De wedstrijden van het Nederlands Elftal op het WK voetbal in Qatar zijn bij Theater Concordia in Haastrecht live te volgen op een groot scherm. Maandag 21 november om 17.00 uur: Senegal-Nederland; vrijdag 25 november om 14.00 uur: Nederland-Ecuador; dinsdag 29 november om 16.00 uur: Nederland-Qatar. Toegang is gratis.


Lezing over Oude Hollandse Waterlinie

bergambacht • Leen Ouweneel geeft dinsdag 22 november in de bibliotheek van Bergambacht een lezing over de Oude Hollandse Waterlinie, met speciale aandacht voor de rol die Schoonhoven en Nieuwpoort er in speelden.

In het Rampjaar van 1672 maakten de Hollanders gebruik van een waterlinie vanaf Amsterdam tot aan Heusden om de vijand tegen te houden. Leen Ouweneel deed de afgelopen jaren uitvoerig onderzoek naar de waterlinie en schreef ter gelegenheid van het 350-jarig bestaan van het Rampjaar een boek hierover. In het Historisch Ontmoetingspunt in de bibliotheek is een bijbehorende expositie ingericht.
Tijd: 19.30 tot 21.00 uur. De lezing is gratis toegankelijk. Aanmelden via info@debibliotheekkrimpenerwaard.nl.