• De drukbezochte banenmarkt in de Sint-Jan.
• De drukbezochte banenmarkt in de Sint-Jan. Foto: Astrid den Haan

Succesvolle banenmarkt in Sint-Jan

regio • Ondanks de krappe arbeidsmarkt zijn er in de regio Midden-Holland  duizenden mensen die willen werken, meer uren willen maken of juist van baan willen wisselen. Het lukt ze alleen niet om dat voor elkaar te krijgen. Tweehonderd van hen kwamen naar de banenmarkt in de Sint-Janskerk te Gouda. 

De 34 vertegenwoordigde werkgevers pakten uit in hun stands met presentaties, flyers, websites op grote schermen en medewerkers die meer over hun werk vertelden. Er was voor iedereen wat wils, want bijna alle bekende branches waren vertegenwoordigd. Van logistiek, bouw en transport tot zorg, schoonmaak, groen, techniek, ICT en zakelijke dienstverlening.
WSP Midden-Holland was de organisator van de banenmarkt. Claire Broekman en Zoulikha Boulahdaraj namens de organisatie: "De banenmarkt is nu een week geleden en er zijn bezoekers die nu al een tweede gesprek hebben gehad. Daar doen we het voor. Wie nog geen passende baan gevonden heeft, kan een bezoek aan het Werkcafé overwegen. Dat geldt uiteraard ook voor belangstellenden die niet naar de banenmarkt zijn gekomen.”
In de regio Midden-Holland staan er op dit moment 5.954 mensen in het GWU (Geregistreerd aantal Werkzoekenden UWV). Claire Broekman: "Werk aan de winkel dus voor WSP Midden-Holland, die samen met de belangrijkste spelers op de arbeidsmarkt - gemeenten, UWV, opleiders, ontwikkelbedrijven en werkgevers - er alles aan zal doen om de mismatch te verkleinen.” Iedere dinsdag is er op één of meer locaties een Werkcafé in de regio. Zie ook: www.wspmiddenholland.nl