• Henny Huizer (staande links) met haar commissiegenoten.
• Henny Huizer (staande links) met haar commissiegenoten. Foto: John Wijntjes

Jazzdance-jubileumshow in Bakwetering

Algemeen

LEKKERKERK • Kaarten zijn er al bijna niet meer te krijgen voor ‘Flashback 40 (+1); de jubileum-jazzdance uitvoering van KdO/Lekkerkerk die zich op zaterdag 26 november gaat ontrollen in sporthal de Bakwetering.

“Het heeft er alle schijn van dat het een volle bak wordt”, glimlacht Henny Huizer, één van de oprichters van de jazzdance-afdeling van KdO en samen met haar medecommissieleden nauw betrokken bij het aanstaande spektakelstuk. “Het publiek mag rekenen op een mooie show waarin dansend wordt teruggeblikt op de voorbije eenenveertig jaar. Er komt een breed scala aan optredens voorbij, waarbij ook oud-leden van de partij zijn met succesvolle acts uit een soms ver verleden. Een aantal van hen is zelfs zó enthousiast over hun rentree, dat ze overwegen om opnieuw lid te worden. Mooi, he!”

Ook bij Huizer zelf kriebelt het weer volop. Zes jaar geleden besloot ze om een groot deel van haar leidinggevende activiteiten te beëindigen om wat meer aan zichzelf toe te komen. De inwoonster van Krimpen hield alleen de G-jazz (bestaande uit dansers met een verstandelijke beperking) en haar body & mind-groep aan. “Ik zit er nu echter toch aan te denken om weer wat meer te gaan doen”, glimlacht ze. “Komt ook door het enthousiasme van de leden en het feit dat het moeilijk is om leiding van buitenaf binnen te halen.”

Henny Huizer maakte de hoogtijdagen van KdO-jazzdance mee met onder meer landelijke optredens in grote zalen. “We wisten vaak een hoog niveau te halen”, zegt ze. “En eigenlijk is dat nog steeds zo. Zella Boersma bijvoorbeeld treedt volgende maand met haar groep op bij de Dance 2 Show in Deventer en dat is heel eervol. Uiteraard is zij met haar groep ook van de partij op 26 november in De Bakwetering. Ook de leidsters Chantal, Amira, Lise, Sandra en Rowan zijn met hun dansers van de partij. Mattijs van Gorsel en Rinelle Terlouw doen de presentatie. Ook fijn is dat de lokale middenstand weer volop heeft gesponsord, waardoor we na zes jaar weer eens een topshow kunnen brengen. Onze jubileum-jazzdance commissie en de vrijwilligers daaromheen hebben hard gewerkt om alles voor te bereiden. We zijn er klaar voor en hebben er geweldig veel zin in.”

Voor wie een kaartje wil kopen: Esso-tankstation de Boezem en modezaak Flirt Fashion hebben er misschien nog een paar over.... . 

Jan Timmer