• Jos Raateland en Truus van Buuren vormen het duo achter 'Wine o' clock'.
• Jos Raateland en Truus van Buuren vormen het duo achter 'Wine o' clock'. Foto: Jan Timmer

Wijn, tapas en meer bij ‘Wine o’ Clock’

Zakelijk

KRIMPEN AAN DE LEK • Een lekker wijntje of biertje, al dan niet met tapas: het kan allemaal in ‘Wine o’ Clock’, aan de Dorpsstraat 114 in Krimpen aan de Lek.

Van het één komt het ander. Wine o’ Clock-eigenaren Jos Raateland en Truus van Buuren weten er alles van.

Impulsief
Beiden verloren hun levenspartner en dachten lang dat er geen nieuw persoonlijk geluk voor hen was weggelegd. “Maar alles veranderde nadat we elkaar voor het eerst ontmoetten in Bar Double D”, vertelt Truus van Buuren. “We waren gelijk verliefd. Dat is nu een jaar geleden. Het voelt fijn samen en dat heeft er indirect toe geleid dat we nu met zijn tweetjes Wine o’ Clock zijn begonnen. De beslissing namen we behoorlijk impulsief. We zagen dit pand aan de Dorpsstraat te huur staan en waren meteen ‘om’. Het heeft zoveel sfeer en straalt gemoedelijkheid uit. Precies wat ons aanspreekt.”

Jos Raateland deelt het enthousiasme: “Wine o’ Clock past precies in deze nieuwe levensfase”, zegt hij. “Ik vind het heerlijk om in de keuken te staan en de lekkerste tapas-gerechten te maken. Truus is een liefhebber van wijnen en heeft samen met Thery Klapwijk een mooi assortiment van Franse, Italiaanse, Spaanse en Portugese wijn samengesteld. Ze blinken uit in smaak en toegankelijkheid, ook in prijstechnisch opzicht.”

Verheugen
Inmiddels draait Wine o’ Clock alweer een aantal weken en mag worden vastgesteld dat de loop er prima in zit. De combinatie van ‘lekker’ en ‘gezellig’ spreekt veel gasten aan. “Dat is ook precies wat we willen”, glimlacht Truus van Buuren. “Jos en ik hebben er veel plezier in om mensen te ontvangen en het hen naar de zin te maken. Klanten kunnen hier terecht voor een gezellig samenzijn, hun verjaardag vieren, een high tea houden, een bedrijfsborrel of één keer in de twee weken op zondagmiddag genieten van livemuziek. Zoals op 20 november wanneer we een Tsjechisch-Nederlands muziekduo ontvangen, dat bluegrass en folk brengt. Dat wordt weer genieten van mooie muziek, veel lekkers en een intieme ambiance. We verheugen ons er al enorm op.”

Meer weten over Wine o’ Clock? Neem dan contact op met Jos Raateland en Truus van Buuren, 06-12139750 of 06-53120161.

Jan Timmer