• Anja en Koos van de Welthuis-cliëntenraad Krimpenerwaard.
• Anja en Koos van de Welthuis-cliëntenraad Krimpenerwaard. Foto: aangeleverd

WelThuis-Cliëntenraad zoekt versterking: ‘gevraagd en ongevraagd advies’

Algemeen

KRIMPENERWAARD • De cliëntenraad van de WelThuis-locaties in de gemeente Krimpenerwaard kan versterking gebruiken.

De cliëntenraad zet zich in voor de gezamenlijke belangen van de bewoners van WelThuis-woonzorglocaties.  “Denk daarbij aan onderwerpen als wonen, zorg en welzijn”, vertellen Anja en Koos namens de cliëntenraad. 

Anja is voorzitter van de cliëntenraad. Ze werd lid omdat ze iets voor anderen wilde betekenen. Koos was tot 1999 kweker, tegenwoordig is hij bloemeninkoper op de veiling. Hij doet veel vrijwilligerswerk. Zo is hij tuinvrijwilliger bij De Bovenberghe en is hij sinds kort ook lid van de cliëntenraad: “We zijn een onafhankelijke raad en komen op voor de bewoners van WelThuis-woonzorglocaties in de gemeente Krimpenerwaard. De raad heeft elke maand overleg met elkaar en de managers van de locaties. Hierbij geven we gevraagd en ongevraagd advies over onderwerpen als maaltijden, dagbesteding en de inrichting van de locaties. Zo werken we samen met WelThuis aan de best mogelijke zorg voor en het welzijn van bewoners.”

Nieuwe leden
Voor Cliëntenraad Krimpenerwaard zijn er nieuwe leden nodig. Anja: “Deze raad is betrokken bij de volgende WelThuis locaties: De Bovenberghe en Borchleen in Schoonhoven en De Westerweeren in Bergambacht. Iedereen die ongeveer acht uur per maand beschikbaar is, kan zich aanmelden. Het is de bedoeling dat leden regelmatig naar de locatie(s) komen.”

Koos aanvullend: “De cliëntenraad is trots op de nieuwe tuininrichting van locatie De Bovenberghe, ook wel bekend als de beleeftuin. Hier staan het hele jaar door vrolijk gekleurde bloemen, omdat er maar liefst 600 bloembollen zijn geplant. Verder zijn er tuinhuisjes met verwarming, zodat bewoners op ieder moment van het buitenleven kunnen genieten. De bedoeling is elke locatie op deze manier in te richten. Het is fijn dat wij daar een bijdrage aan hebben kunnen leveren.”

Warm gevoel
Anja: “Als ik een gezellige sfeer proef bij bewoners, familie en zorgverleners, dan krijg ik een warm gevoel van binnen.” Koos beaamt dat het een goed gevoel geeft om bij te dragen aan het welzijn van bewoners van woonzorglocaties.

Wie zich wil aanmelden voor de cliëntenraad kan contact opnemen met Roxane de Koning, via 06-21892791 of r.dekoning@welthuis.nl. De leden van de cliëntenraad krijgen een jaarlijkse vergoeding en er zijn diverse cursussen te volgen. Voor meer informatie: welthuis.nl/cliëntenraden.