Afbeelding
Foto: Odua Images

Beurs Bedrijf en Onderwijs op evenemententerrein Krimpen a/d IJssel

Zakelijk

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Het evenemententerrein in Krimpen aan den IJssel is woensdag 23, donderdag 24 en vrijdag 25 november het decor van de beurs Bedrijf en Onderwijs. 

Ruim 70 bedrijven en instellingen ontmoeten leerlingen van alle scholen voor voortgezet onderwijs uit de gemeenten Capelle aan den IJssel, Krimpenerwaard en Krimpen aan den IJssel. Iedere dag van 10.00 tot 14.00 uur staat het onderwijsdeel op het programma. 

Rutger van den Bosch, penningmeester van Stichting OOCK, is trots dat de VO-scholen in dit traject samen optrekken, zodat zoveel mogelijk leerlingen deel uit kunnen maken van dit evenement: “De beurs bestaat uit verschillende elementen. Zo kunnen bedrijven het bedrijf of bedrijfstak promoten bij leerlingen uit het voortgezet onderwijs. Met de verkregen informatie kunnen leerlingen een overwogen profielkeuze maken voor de vervolgopleiding. Maar ook voor de praktijkopleidingen is er wat te kiezen: er zijn leerwerkbedrijven en bedrijven die werkplekken of stagemogelijkheden aanbieden”, aldus Van den Bosch.

Na 14.00 uur is het een ‘gewone’ beurs, zij het op een niet-alledaagse locatie, aldus Marco Goudswaard namens de ondernemersclub: “Deelnemende bedrijven kunnen hier potentiële klanten ontmoeten, bestaande klanten uitnodigen of samenwerkingen initiëren. Het spreekt voor zich dat iedereen die interesse heeft in wat het bedrijfsleven te bieden heeft in de regio welkom is om de beurs te bezoeken. Ook zijn er nog enkele plekken beschikbaar om bedrijven te presenteren aan potentiële werknemers.” 

Meer informatie: www.lekkerwonenindekrimpenerwaard.nl