Afbeelding

Widek Krimpen blij met nieuwe, grotere fabriekshal

Zakelijk

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Widek BV in Krimpen aan den IJssel, een productiebedrijf in fietsonderdelen en -accessoires, heeft de nieuwe fabriekshal in gebruik genomen. 

Het familiebedrijf groeit enorm en om de vraag naar fietsbellen, snelbinders, handvatten en (Qibbel) fietsstoeltjes bij te kunnen houden was het tijd voor uitbreiding. Afgelopen maanden is er hard gewerkt aan een nieuwe, grotere fabriekshal. Met succes.

Groeiende vraag
De fabriek aan de Haven 1 in Krimpen aan den IJssel, waar 98% van de Widek-producten wordt gemaakt, is van 5.500 m² naar 7.100 m² gegaan. De extra aandacht voor de fiets door corona, de stijgende vraag naar Europese onderdelen en de verduurzaming van mobiliteit in de steden waren de trigger voor de uitbreiding.

In de fabriekshal staat de nieuwe ‘state-of-the-art’ spuitgieterij met productietorens en duurzame koelsystemen voor efficiënter spuitgieten. De capaciteit van Widek wordt hiermee vergroot van 14 naar 17 spuitgietmachines, met de mogelijkheid om tot 24 spuitgietmachines door te groeien. Daarnaast is er veel ruimte voor grotere machines, voor handvatten bijvoorbeeld. Widek ziet hier veel potentie in en wil hier in Europees opzicht in groeien. 

Europa
Het doel is zelfs om in Europa een marktaandeel te realiseren gelijk aan dat van Nederland nu. ‘Dankzij de nieuwe hal, extra machines en logistieke verbeteringen hopen we op 50% groei de komende jaren’, meldt Widek.

De nieuwe fabriekshal werd eind september opgeleverd. Vanaf begin oktober begon de verhuizing en werd het pand intern ingewijd: ‘Nu is het tijd om de complete mogelijkheden van de nieuwe fabriekshal te benutten en daarmee de Europese droom te realiseren’.