• Directeur Willem Holleman met één van de bouwers op de locatie waar de zorgvilla verrijst.
• Directeur Willem Holleman met één van de bouwers op de locatie waar de zorgvilla verrijst. Foto: Jan Timmer

Claris Zorgvilla ‘Den Gouwe’: warm thuis voor mensen met geheugenproblemen

Zakelijk

GOUDA • Met de bouw van zorgvilla Den Gouwe creëert Claris Zorggroep in Gouda een warm thuis voor mensen met geheugenproblemen.

Een veilige, kleinschalige, warme en zorgzame manier van wonen voor mensen met geheugenverlies en hun eventuele partner: dat is wat Claris Zorgvilla Den Gouwe vanaf februari 2023 te bieden heeft. Aan de Jac. P. Thijsselaan 47 in Gouda wordt hard gewerkt aan de vervolmaking van het luxe complex, dat onder meer uit 26 ruime wooneenheden, een grote en gezellige centrale huiskamer, een tuin en een breed scala aan zorgfaciliteiten bestaat. 

Uitkomst
“Onze zorgvilla is een uitkomst voor mensen met geheugenverlies, hun partners en familieleden,” zegt Willem Holleman, algemeen directeur van de Claris Zorggroep. “Er komt voor veel mensen namelijk een moment waarop het niet meer te doen is om 24/7 zorg en mantelzorg te verlenen. Op een gegeven moment is het pijpje leeg. Het is dan goed te weten dat Zorgvilla Den Gouwe er straks is en je als dementerende met of zonder partner mooi en goed kunt wonen in een fijne en zorgzame ambiance. Met een medewerkersteam dat helemaal is ingesteld op mensen met dementie en het bieden van een warm thuis.”

Wonen in de zorgvilla betekent maatwerk op alle gebied, verzekert Willem Holleman: “En voor de mensen om de bewoner heen de zekerheid van de juiste plek, waardoor voor hen de fysieke en mentale belasting van het ‘altijd maar zorgen en zorgen hebben’ flink afneemt.”

Start
Willem Holleman werkt inmiddels een jaar of vijf voor Claris Zorggroep, een organisatie die in 2013 in Wassenaar zijn eerste zorgvilla realiseerde en inmiddels vier locaties telt. “Het begon allemaal met ‘vader Poort’, een ouder van een architect uit Wassenaar,” vertelt Holleman.

“Vader begon te dementeren en zoon ervoer dat hij zelf moest bijspringen omdat de thuiszorg ontoereikend was. Dat bracht hem op het idee om met zijn bureau naar een nieuwe plek te verkassen en de vrijkomende bedrijfsruimte in te richten ten behoeve van kleinschalige en liefdevolle ouderenzorg. Dat was de start van Claris Zorggroep. Inmiddels zijn we vier zorgvilla’s verder en komen er nu drie bij: in Gouda, IJsselstein en Eindhoven. We hebben bewust gekozen voor een organisatie met weinig overheadkosten, zodat we op de locaties ruim in de medewerkers zitten. Dit zijn vakmensen met hart voor de doelgroep en gespecialiseerde kennis en vaardigheid. Met z’n allen zetten we ons in om mensen met geheugenverlies in alle opzichten comfort te bieden. Dat bewijzen we al met onze vier bestaande zorgvilla’s en dat zal met de nieuwe niet anders zijn.”

“De eerste aanmeldingen zijn al binnen”, besluit Willem Holleman. “Belangstellenden kunnen vrijblijvend contact met ons opnemen, zodat we in alle rust kunnen vertellen wie we zijn en wat we te bieden hebben.”

Om voor zorgvilla Claris Den Gouwe (gelegen in de groene wijk Bloemendaal) in aanmerking te komen is een zorgindicatie 4 tot en met 10 nodig en AOW met een aanvullend pensioen. Voor meer informatie, zie de website of 06-40844780 (Willem Holleman). 

Jan Timmer