Afbeelding
Foto: Floris Bakker

Krimpen wil meer en beter communiceren bij calamiteiten Algeracorridor

Algemeen

KRIMPEN A/D IJSSEL • De gemeente Krimpen aan den IJssel wil meer en beter gaan communiceren bij calamiteiten op de wegen op en rond de Algerabrug. Hiertoe houdt ze de reeds bestaande protocollen en afspraken tegen het licht ter actualisatie en waar nodig aanvulling. Ook wordt van buiten de gemeentelijke organisatie hiervoor deskundigheid aangetrokken.

Naar aanleiding van een motie uit de raad om de coördinatie en communicatie rondom de Algeracorridor te verbeteren heeft het college van burgemeester en wethouders in beeld gebracht hoe dit nu verloopt. Daaruit trekt ze de conclusie dat het goed is om de in 2014 gemaakte plannen en afspraken te actualiseren en – waar nodig – aan te vullen.

“We actualiseren de service-overeenkomst met de Verkeersregiekamer Rotterdam, het calamiteitenplan en het (interne) Algeraprotocol”, geeft het college aan. “Ook de afspraken over communicatie actualiseren we en leggen we vast in een communicatieplan. Als dit nodig blijkt, maken we nieuwe protocollen of afspraken en passen we de (interne) organisatie aan. In eerste instantie is dit een tijdelijk project waar we externe deskundigheid voor aantrekken. Ook leveren alle medewerkers die vanuit hun expertise hierbij betrokken zijn een bijdrage. Zij denken en doen mee om de coördinatie en communicatie rond calamiteiten op de Algeracorridor te verbeteren.”

In het uit 2014 stammende ‘Calamiteitenplan Krimpense Algeracorridor’ zijn zeven mogelijke calamiteiten onderscheiden die tot korte of lange stremming van het (auto)verkeer kunnen leiden. Van een storing van de wisselstrook tot complete stremming van de Algerabrug voor een paar maanden. “In het calamiteitenplan benoemen we per calamiteit heldere maatregelen”, geeft het college aan. “Zo kunnen we in het geval dat deze calamiteit zich voordoet, snel de juiste beslissingen nemen. Ook de uitvoerende medewerkers kunnen zo snel de juiste acties - bijvoorbeeld verkeersregelaars inzetten en communicatie opstarten - in gang zetten. Die acties zijn vastgelegd in het (interne) Algeraprotocol.”

Camera’s
In 2017 heeft de gemeente een serviceovereenkomst met de gemeente Rotterdam afgesloten. “De Rotterdamse Verkeersregiekamer levert ons vanaf dat moment storingsmanagement en verkeerskundig beheer van de verkeersregelinstallaties en de wisselstrook. Bij de grote kruising en de Algerabrug zijn hiervoor camera’s opgehangen. Daarnaast is het calamiteitenplan de basis voor het maken van afspraken met de regionale en provinciale verkeersregiekamers. Zo zijn er op verschillende plekken op de Algeracorridor ‘Dynamische Route Informatie Panelen’ geplaatst. Die panelen worden ingezet om informatie te verstrekken over (extra) reistijden en omleidingsroutes.”

Grote kruising
Eind 2017 is met de voorbereidingen van het project De Grote Kruising gestart. “De eerste stap was een verdere verfijning en uitwerking van het calamiteitenplan. Eind 2018 is gestart met het aanleggen van de ‘calamiteitenstrook’ en het verleggen van de kabels en leidingen. Voor het eind van dit jaar ronden we werkzaamheden op en langs de C.G. Roosweg af. Dat betekent dat vanaf 2023 een nieuwe fase van beheer start. Vanaf dat moment ligt er een compleet vernieuwde grote kruising met bijbehorende installaties. Dit is het (natuurlijke)moment om de bestaande plannen en afspraken te actualiseren en – waar nodig – aan te vullen.”