FC Perkouw niet in goede doen

zegveld • “We hebben weleens beter gevoetbald”, sprak FC Perkouw’s assistent-trainer Maarten Adriaanse met gevoel voor understatement na de 3-1 nederlaag van zijn ploeg bij Siveo’60. 

Al in het eerste bedrijf speelden de Perkouwers al niet al te best, maar wisten ze dat nog te camoufleren dankzij de openingstreffer van Kevin Gutink. Na de pauze zakte FC Perkouw nog wat verder weg en slaagde Siveo erin om drie keer raak te mikken. Eindstand derhalve 3-1.


Flets Gouderak met lege handen

den haag • Gouderak viel ronduit tegen in het uitduel met medemiddenmoter REMO. In Den Haag werd het 1-0 voor de thuisclub. 

“We hebben vandaag gespeeld bij een hele keurige vereniging, maar maakten de fout dat we nog wat keuriger waren dan onze gastheren”, glimlachte Gouderak-trainer Wynoud Slegtenhorst. “Té netjes dus.” 

Gouderak acteerde flets en ging dan ook terecht ten onder. “We werden pas wakker nadat we op achterstand waren gekomen,” aldus Slegtenhorst, die de vakantie vierende Bob Olde Heuvelt node miste.


SPV’81 houdt lang stand

zwammerdam • SPV’81 verloor in en tegen Zwammerdam met 2-1. De thuisclub had 85% balbezit, maar stuitte op de hechte Polsbroekse defensie. De eerste Zwammerdamse treffer verontrustte de Polsbroekenaren niet. "Kansen krijg je altijd,” merkt SPV-trainer René Eyra op. "Nadat Job Bogaard de bal op het middenveld veroverde, stuurde hij Stijn Achterberg de ruimte in. Deze joeg de gelijkmaker tegen de touwen. In de tweede helft kwamen we nauwelijks nog van onze eigen helft af. We hielden stand tot vijf minuten voor tijd. Het stelen van een punt lukte dus net niet.”


Cabauw komt goed weg in Linschoten

linschoten • Cabauw speelde in en tegen Linschoten met 2-2 gelijk en dat was een klein wonder. De Cabauwenaren hadden 80 minuten lang niets in de melk te brokkelen tegen een oppermachtig Linschoten, dat met 2-0 voor kwam. "Het was aan onze doelman Rudy Beumkes te danken, dat we niet tegen een grotere achterstand aankeken,” aldus Cabauw-trainer Herman Verrips. "Tien minuten voor tijd kreeg mijn ploeg ineens de geest. De scorende Stan van Bemmel en Jens Vermeulen bezorgden ons een punt en daar mogen we heel blij mee zijn.”


Eerste seizoenszege SV Lopik

lopik • SV Lopik versloeg Zwaluwen Utrecht'11 met 5-2 en achterhaalden de Utrechtenaren op de ranglijst. Het was de eerste seizoenszege van de Lopikenaren. "We waren heer en meester en leidden bij rust al met 3-0,” vertelde Lopik-trainer Mark Imandt opgelucht. "Na de thee prikten we er nog twee bij. Fijn, hier waren we echt aan toe."