Matig Haastrecht pakt volle buit

haastrecht • Haastrecht won zaterdag in een matig duel met 2-1 van staartclub HSSC’61 uit Hei en Boeikoop. De Haastrechtenaren speelden een van hun mindere wedstrijden.

"De passing was slordig,” vertelde Haastrecht-trainer Patrick de Ruijter na afloop. "Onze tegenstander verstopte zich niet en zat er bovenop."

Veilig
Thijmen Raateland scoorde voor rust. In de tweede helft was de Haastrechtse defensie goed op dreef; HSSC’61 kreeg nauwelijks kansen. Haastrecht zelf creëerde echter ook weinig, al zorgde Raateland voor een veiligere marge.

Diep in blessuretijd kregen de gasten een strafschop vanwege aangeschoten hands. Die elfmetertrap ging erin, maar daar bleef het bij.

Gemotiveerd Lekkerkerk verslaat beter Arkel

arkel • Arkel was zaterdagmiddag de betere ploeg in het treffen met vv Lekkerkerk, maar het waren de gasten die wonnen. Met 1-3.

“Mijn elftal was super gemotiveerd”, stelde trainer Dennis Schoonewil tevreden vast. “Dat had zeker ook te maken omdat de jongens voor mijn collega-trainer Dennis Burger, wiens vader onlangs overleed, een goed resultaat wilden neerzetten. Ik vond dat ontzettend mooi om te zien.”

In het slot
Lekkerkerk kwam al vrij vroeg in de wedstrijd op voorsprong door Stan Burggraaf. Na de pauze zorgde Pim Molenaar voor de 1-2, waarna Erwin de Groot de boel een kwartier voor tijd definitief in het slot gooide: 1-3.

“Een collectief goede prestatie tegen een opponent met meer voetballende kwaliteiten dan wij,” oordeelde Schoonewil. “Maar met alleen goede spelers kom je er niet. Ze moeten ook willen knokken. Dat deden onze jongens. Top!”

Schoonhoven benut veel scoringskansen niet

everdingen • Schoonhoven boekte in Everdingen een magere 0-2 zege op SC Everstein.

In de eerste tien minuten maakte de thuisclub het de Schoonhovenaren lastig, maar in de resterende tijd was Schoonhoven de bovenliggende partij.

Veel kansen werden echter niet benut. Pas vlak voor rust schoot Gerwin Neven met scherp.

Aansluiting
In de tweede helft kopte Walter van Maurik al snel raak, maar het maken van meer goals was teveel gevraagd. In de slotfase voorkwam Robin Schiedon de aansluitingstreffer.

“Hij zag kans de doorgebroken spits naar de zijkant te laten uitwijken,” merkte Schoonhoven-trainer Mark Weel op. “Uit een moeilijke hoek schoot de aanvaller de bal naast het lege doel.”