Gifbeker Dilettant steeds voller

krimpen a/d lek • Dilettant staat na zes competitieduels in de derde klasse D nog altijd op nul punten. Ditmaal moest de ploeg van trainer Bert Potuyt de winst laten aan Drechtstreek: 1-3.

Zoals al eerder dit seizoen keken de Krimpenaren in de beginfase tegen een achterstand aan. Het uit de tweede klasse gedegradeerde Drechtstreek wist niet wat het overkwam: twee verdedigingsfouten van Dilettant leidden tot 0-2. De thuisploeg stelde er in het verdere verloop van de eerste helft wilskracht en soms aardig voetbal tegenover. Het duurde tot de 75ste minuut eer de Krimpenaren op 1-2 wisten te komen via Marnix van den Adel. "Maar juist toen we hoopten de 2-2 te kunnen scoren tekende Drechtstreek met een ‘lucky goal' de 1-3 aan”, verzuchtte Potuyt. "We zitten duidelijk in de hoek waar de klappen vallen. Het enige wat we kunnen doen is moed houden en  ons best blijven doen. Hopelijk raakt die gifbeker snel leeg.”