DCV koploper na winst op De Zwerver

krimpen aan den ijssel •  “Ik ga een screenshot maken van de stand”, glunderde DCV-trainer Wout Ooms na de 2-1 winst op De Zwerver. “We staan aan kop in de eerste klasse B. Niet slecht voor een promovendus!”

Voorafgaand aan het duel met het laaggeklasseerde De Zwerver had Ooms zijn manschappen ook gewezen op heel andere zaken. 

Zespuntenduel
“Als nieuwkomer in deze klasse kun je het niet veroorloven om alleen maar naar boven te kijken, dus was dit voor ons niets meer en niets minder dan een zespuntenduel. Winnen was alleen daarom al van groot belang.”

Voorsprong
DCV kwam voor rust op voorsprong dankzij een rake uithaal van Johan van Wageningen.

Halverwege de tweede helft knokte De Zwerver zich naar 1-1, waarna invaller Carlo de Reuver vijf minuten voor tijd de eindstand op het scorebord bracht.
“De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat De Zwerver vandaag een punt verdiend had”, aldus Wout Ooms. “Maar zo gaat dat in voetbal, hè. Je krijgt niet altijd wat je toekomt.”

Smet
Smet op de wedstrijd was het uitvallen van Lars van der Wijngaard en Bas Kranenburg aan Krimpense zijde. Voor hun inzetbaarheid de komende weken wordt gevreesd op Het Waalplantsoen.

Jan Timmer