Open leesclub

schoonhoven • In november is het 'Nederland Leest'. Onder het motto 'Eén boek, duizend gesprekken – een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar', geven bibliotheken 'Mevrouw mijn moeder' van Yvonne Keuls cadeau. Leescluborganisatie Senia organiseert een open leesclub over dit boek in de bibliotheek te Schoonhoven.

Met 'Mevrouw mijn moeder' richtte Yvonne Keuls een liefdevol monument op voor haar bijzondere moeder. Het is een ontroerend verhaal over ouder worden met veerkracht en zelfbeschikking. Tijdens de open leesclubs gaan deelnemers met elkaar over dit boek in gesprek. Dit gebeurt aan de hand van een leeswijzer met informatie over het boek, de auteur en de context. 

De open leesclub is op vrijdag 18 november om 10.00 uur in de bibliotheek aan de Spoorstraat 3A. Deelname is gratis en iedereen kan meedoen. Graag wel vooraf aanmelden via a.govers@senia.nl. Na aanmelding ontvangt men de leeswijzer digitaal. Zo kunnen deelnemers zich alvast voorbereiden op de boekbespreking.

'Mevrouw mijn moeder' is de hele maand november af te halen in de bibliotheek.


Gala-avonden De IJsselmannen

ouderkerk a/d ijssel • Shantykoor De IJsselmannen verzorgt op vrijdag 16 en zaterdag 17 december weer haar traditionele gala-avonden in De Drie Maenen te Ouderkerk aan den IJssel. Aanvang beide avonden om 20.00 uur. Voor de pauze is er een heel scala aan (soms nieuwe) vrolijke nummers en na de pauze zullen De IJsselmannen in hun musical '20 jaar De IJsselmannen' volop aandacht besteden aan het 20-jarig bestaan van het koor. 

Kaarten kunnen besteld worden bij koorlid Cees Minderhoud, via 06-51353515 of familie.minderhoud@planet.nl.