Sint komt naar Bergambacht

bergambacht • Op uitnodiging van Buurtvereniging 'Uitbreiding Dorp' brengen Sinterklaas en zijn Pieten op zaterdag 19 november weer een bezoek aan Bergambacht. Het gezelschap zal omstreeks 10.15 uur aankomen bij Overslag Terminal Bergambacht (OTB) waar ze welkom geheten worden door de burgemeester van de gemeente Krimpenerwaard. Aansluitend maken de Sint en zijn Pieten een tocht door het dorp. In de middag is er nog een feestprogramma in De Waard voor kinderen van 3 tot en met 7 jaar die lid zijn van de buurtvereniging. Aanvang om 14.00 uur. Na afloop van het feest, welke duurt tot ongeveer 15.30 uur, zal de Sint nog een bezoek brengen aan eventuele zieke kinderen en de bejaarden. 


Najaarsconcert 

krimpen a/d ijssel • Het Christelijk Krimpens Mannenkoor geeft op zaterdag 12 november een najaarsconcert in de Sionskerk aan de Nieuwe Tiendweg 17 te Krimpen aan den IJssel. Het thema van deze avond is 'De lofzang in stilheid'. Het koor staat onder leiding van Hans van Blijderveen met Arie van der Vlist op orgel, Lennert Knops op piano en Jolanda den Houter op hobo. Aanvang: 20.00 uur. De toegang is vrij. Er wordt deze avond wel een collecte gehouden voor de bestrijding van de onkosten.


Expositie in bibliotheek

ammerstol • In de bibliotheek van Ammerstol is tot begin januari wederom een expositie te zien van schilderijen van Marijke Zeijlemaker en Floris van Vliet uit Capelle aan den IJssel. Slechts zes jaar geleden zijn zij, na het volgen van een workshop, lessen gaan nemen bij Bert Vernooij, Martin de Vos en Ad Reijntjes. Deze expositie laat een deel van hun werk zien uit de afgelopen jaren.


‘Kunst of kitsch’ in bibliotheek

bergambacht • In het Historisch OntmoetingsPunt in de bibliotheek van Bergambacht is er zaterdag 12 november een speciale editie van het Historisch café. Onder de noemer ‘Kunst of Kitsch’ kunnen bezoekers antieke voorwerpen en andere historische bescheiden meenemen en deze laten beoordelen door verzamelaar Peter Sluisman. 

Sluisman is bestuurslid bij de Historische Vereniging Bergambacht en houdt zich al decennialang bezig met antiek. Hij had jarenlang een antiekwinkel in Gouda. Voor de kunst en kitsch-ochtend kan men voorwerpen van zilver, koper, tin of ijzer meebrengen. Maar denk bijvoorbeeld ook aan aardewerk, porselein, oude gewichten en volkskunst, zoals oude tegels, koekplanken en mangelplanken. Sieraden, boeken of grote schilderijen kunnen niet worden beoordeeld. 

Binnenlopen kan tussen 10.00 en 12.00 uur bij de bibliotheek aan de Pleinstraat 4. Vooraf aanmelden is niet nodig.