• Persoonlijk reisadviseur Mija de Nijs.
• Persoonlijk reisadviseur Mija de Nijs. Foto: Jan Timmer

Volledig zorgeloos op vakantie

krimpen a/d ijssel • Niets is fijner dan op vakantie gaan en weten dat alles tot in de puntjes geregeld is. Mija de Nijs zorgt ervoor van A tot Z.

Vijf jaar geleden begon de inwoonster van Krimpen aan den IJssel haar reisbureau 'Travel Myway'. Daarmee kwam een langgekoesterde wens uit. "Als jong meisje droomde ik ervan om in de reiswereld te gaan werken", vertelt ze. "Maar het werd uiteindelijk het onderwijs. Ik heb 34 jaar voor de klas gestaan in het basisonderwijs en ging op de momenten dat ik vrij was graag op reis naar landen binnen en buiten Europa. In 2017 besloot ik om al mijn opgedane kennis te benutten om alsnog in de reisbranche te gaan werken. Ik startte mijn eigen reisbureau. Sindsdien heb ik al honderden mensen blij kunnen maken met het boeken van allerhande reizen, variërend van stedentrips en zonvakanties tot en met cruises, avontuurlijke reizen, kant-en-klare pakketreizen en maatwerk."

"De kracht van 'Travel Myway' zit hem in een aantal factoren", vervolgt Mija. "Het begint allemaal door goed te luisteren naar de wensen van de mensen die mij inschakelen. Aan de hand daarvan zoek ik naar de beste opties en regel ik de reis van begin tot einde, dus inclusief zaken als inchecken, excursies, eventuele visa, verzekeringen en extra zorg. Ook ben ik 24/7 via telefoon, beeldbellen en whatsapp beschikbaar als zich tijdens de reis problemen voordoen. Met andere woorden: ik sta volledig klaar voor iedereen die via mij een reis boekt. Het enige waar mijn klanten zich mee bezig hoeven te houden is genieten  van hun reis en verblijf."

Op maat
Mija de Nijs doet zaken met vele touroperators en kent de markt op haar duimpje. Bovendien is ze aangesloten bij de ANVR en SGR en heeft ze als zelfstandig reisadviseur de degelijke organisatie Zorgeloos Reizen (via Mijn Reiskennis) achter zich staan. "Het doet me iedere keer deugd om mensen op maat te bedienen met een heerlijke vakantie", zegt ze. "En het mooie voor mijn klanten is: het kost ze niets meer dan ze normaal kwijt zijn aan hun reis. Ik reken alleen de boekingskosten, maar die moeten ze ook betalen als ze met een 'stenen reisbureau' in zee gaan. Mijn meerwaarde met Travel Myway is dat ik persoonlijk maatwerk lever en direct aanspreekbaar ben. Ook leuk: iedereen die bij mij boekt krijgt een tasje mee met informatie over de vakantiebestemming, een mapje met nuttige wetenswaardigheden en wat andere zaken die de voorpret vergroten. Ook dat is 'Travel Myway!"