Afbeelding

Welzijn K’waard en Bibliotheek organiseren (gratis) workshops over budgetteren

Algemeen

KRIMPENERWAARD • WelZijn Krimpenerwaard en de Bibliotheek organiseren vijf bijeenkomsten met als overkoepelend thema: budget. Elke bijeenkomst heeft een ander onderwerp met bijbehorende tips en adviezen. Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor één of meerdere bijeenkomsten; er zijn geen kosten aan verbonden. Ook hoeft men geen lid te zijn van de bibliotheek.

De eerste bijeenkomst is op donderdag 17 november, 19.30 uur, en gaat over ‘zicht op je uitgaven’. “Deze bijeenkomst leert deelnemers om te gaan met hun maandelijkse budget”, licht Marjolein de Waard namens de organisatie toe. “Er wordt uitgelegd hoe ze het overzicht kunnen houden en men krijgt handige tips om zelf toe te passen.” 

Budget-kerstdiner
De volgende bijeenkomst is op vrijdag 25 november, 11.00-13.00 uur, over ‘Vier kerst met een klein budget’. Melany Heuvelman van Bibliotheek Krimpenerwaard: “Samen met de Voedselfamilie Krimpenerwaard verdiepen de deelnemers zich in het bereiden van een budget-kerstdiner.”

Maandag 28 november, 9.30-11.00 uur, staat in het teken van ‘Blijf fit met een klein budget’. Naast een stukje theorie door Team Sportservice Krimpenerwaard wordt er daadwerkelijk gesport. 

Gemeentelijke subsidies
Dinsdag 6 december, 19.00-21.00 uur, is het deelthema ‘Check waar je recht op hebt’. Frieda Maring, WMO-consulent van de gemeente Krimpenerwaard, vertelt meer over de gemeentelijke regelingen die er zijn en wanneer iemand daarvoor in aanmerking komt. Er is ook ruimte voor persoonlijke vragen aan de WMO-consulent of de adviseurs van WelZijn Krimpenerwaard.

Maandag 12 december tenslotte is er van 10.00 tot 12.00 uur koken met restjes. Marjolein de Waard: “Wat doe je met kliekjes die over zijn na het koken, zoals een halve bloemkool of een kwart bakje zuivelspread? Door slim om te gaan met restjes en kliekjes, hoef je minder weg te gooien. Arike Mijnlieff en Simone van Engelsdorp van Voedselfamilie Krimpenerwaard geven tips om van kliekjes een lekkere maaltijd te maken.” 

Alle bijeenkomsten vinden plaats in de Bibliotheek te Lekkerkerk (Talmastraat 1).