Afbeelding

‘Heel Beijersche Bakt’ afsluiting jubileumjaar buurt- en oranjevereniging Prinses Margriet

Algemeen

STOLWIJK • De laatste, extra feestelijke activiteit die buurt- en oranjevereniging Prinses Margriet organiseerde ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan, was een taartenwedstrijd onder de noemer ‘Heel Beijersche Bakt’. 

Maar liefst vijftien taarten werden ingeleverd door de buurtbewoners van het Beijersche (bij Stolwijk), om te worden beoordeeld door de jury. Die kwam in het gebouw van de ijsclub bijeen om het gebodene te keuren. 

De jury werd gevormd door Jan van der Eijk (van De Echte Bakker Arjan van der Eijk), Marianne Gronheid (bewoner van Het Beijersche met als hobby taarten bakken - haar vader was banketbakker) en Piet Graveland (vroeger bakker in Het Beijersche en bij velen bekend als ‘Piet de Bakker’). 

Winnaar
Het eindoordeel werd door veel belangstellenden bijgewoond in het clubgebouw. Tot winnaar van Heel Beijersche Bakt werd uitgeroepen Joni van IJsseldijk met haar tractortaart. Zij nam naast haar prijs ook de Gouden Deegroller in ontvangst.

De tweede prijs was voor Thijs Hagedoorn met zijn spektakeltaart met tractor; derde werd Ria Graveland met haar bananenchocotaart. De beste hobbybakkers kregen hun prijs uit handen van Johan Verkuil, voorzitter van de vereniging. 

Bingo
Na de prijsuitreiking volgde de bingo. Het was vanwege corona lang geleden dat een dergelijke activiteit georganiseerd kon worden. Eén en ander werd kracht bij gezet door koffie mét gebak.

Al met al kijkt de buurtvereniging terug op een zeer geslaagd 75-jarig jubileum. 

“Maar zo’n taartenwedstrijd smaakt natuurlijk letterlijk naar meer en de Gouden Deegroller is een wisseltrofee, dus wie weet gaan we volgend jaar op herhaling met ‘Heel Beijersche Bakt”, aldus voorzitter Johan Verkuil.