• Jesper en Veerle in de studio van het Bergambacht-Sinterklaasjournaal.
• Jesper en Veerle in de studio van het Bergambacht-Sinterklaasjournaal.

Weer Sinterklaasjournaal in Bergambacht

Algemeen

BERGAMBACHT • Ook dit jaar is er een Bergambachtse versie van het Sinterklaasjournaal. Veerle Sloof en Jesper Kleijnendorst presenteren het programma, dat op maandag 14 november zijn eerste aflevering beleeft en op 18 november wordt afgesloten. Ofwel, één dag voor de intocht van de Goedheiligman in Bergambacht.

“De derde editie alweer”, stelt Jesper Kleijnendorst met een grote glimlach vast. “En dit keer is het een extra speciale, omdat er geen belemmeringen zijn vanwege coronamaatregelen. Veerle en ik hebben er enorm veel zin in!”

“Zeker weten!”, zegt medepresentator Veerle Sloof. “Het is zó leuk om dit programma te maken!”

Jesper is samen met Rob Heus het grote brein achter het Bergambacht-Sinterklaasjournaal. Dat leidt tot de grappigste ideeën. Wat daar uit is gerold kan iedereen vanaf 14 november (aanvang 12.00 uur) zien op RTV Krimpenerwaard en YouTube. Op de regionale televisiezender wordt de uitzending om 17.00 uur herhaald. Daarnaast kunnen de kinderen van de basisscholen De Ark en Kiezel en Kei het Sinterklaasjournaal onder schooltijd bekijken.

Inhoud
Over de inhoud van het Bergambacht-Sinterklaasjournaal willen de makers nog niet al te veel kwijt. “Eén ding is zeker,” glimlacht Veerle Sloof. “We zoeken natuurlijk contact met Sinterklaas onderweg naar Bergambacht. Ook volgen we twee ‘politieagenten’, die op speciale Sinterklaas-missie zijn. En uiteraard horen en zien de kijkers de laatste nieuwtjes op weg naar de intocht van 19 november.”

Buurtvereniging Uitbreiding Dorp faciliteert het Bergambacht-Sinterklaasjournaal en organiseert de feestelijke intocht van de krasse Spaanse bisschop. 

“Sinterklaas komt op zaterdag 19 november om 10.15 uur aan nabij het veer”, vertelt Evelien namens de buurtvereniging. “Daarna volgt een route door het dorp. Om 14.00 uur is er een kinderfeest in De Waard. Het belooft een topdag te worden!”

Fans
Jesper en Veerle - al vrienden sinds groep 5 van de basisschool- werken ondertussen hard aan de voorbereidingen op hun dagelijkse programma. “We kunnen bijna niet wachten tot de eerste uitzending”, zegt Jesper. “Want ook wij zijn natuurlijk échte Sinterklaasfans!”

Jan Timmer