Afbeelding
Foto: aangeleverd

Singletjes genoeg voor jukebox De Breeje Hendrick

Algemeen

LEKKERKERK • Een oproep om oude 45-toeren singletjes in te leveren bij zorgcentrum De Breeje Hendrick bleef niet zonder resultaat. “We hebben er nu een stuk of driehonderd in allerlei genres”, geven medewerksters Simone Hobé en Shanna Blanken enthousiast aan. 

De vinylschijfjes zijn bedoeld voor in de authentieke jukebox die een prominente plaats moet krijgen in het restaurant van het Lekkerkerkse zorgcentrum. Simone: “Voorlopig hebben we er genoeg, want er gaan er immers maar tachtig in.” 

Shanna vervolgt: “Vanaf januari gaan we regelmatig muziekavonden houden, waar bewoners en buurtbewoners samenkomen om te luisteren naar bekende nummers van weleer, wat vast een hoop herinneringen zal oproepen.” 

Aan de reeds al uitgekozen platenspeelkast hangt nog wel een prijskaartje van 5500 euro. Dat bedrag wil De Breeje Hendrick bij elkaar krijgen middels het programma Samen voor de Buurt van de RegioBank. 

Simone: “Op het online crowdfundingsplatform van Samen voor de Buurt kunnen mensen vanaf 16 november een donatie doen om onze actie financieel te steunen. Om hier extra aandacht op te vestigen zullen er flyers worden uitgedeeld en komen er in het dorp posters te hangen. Ook op de kerstmarkt op 16 december zal er genoeg aandacht zijn voor de actie. Tevens komt er bij Zuyderleven Groep/Zelfstandig adviseur RegioBank hier in Lekkerkerk een speciaal actiekraampje te staan.”