• DHTSG te gast op school.
• DHTSG te gast op school. Foto: aangeleverd

DHTSG doet scholenproject: ‘Wieger wordt wakker’

Algemeen

BERKENWOUDE • Muziekvereniging DHTSG uit Berkenwoude is gestart met een scholenproject. Desiree Twigt en Leonthine Verburg geven een aantal weken les aan de kinderen van groep 4 en 5 van de beide basisscholen in Berkenwoude. Vervolgens zullen de kinderen samen met de muziekschool en DHTSG de kindervoorstelling ‘Wieger wordt wakker’ uitvoeren.

Deze voorstelling heeft een educatief karakter, leggen beide begeleiders uit: “De jonge Wieger ligt in bed en is aan het dromen over welk instrument hij bij de fanfare wil gaan bespelen. De keuze is moeilijk, alles lijkt even leuk. De onderdelen van het muziekstuk voeren muzikant en luisteraar langs de verschillende muziekstijlen. De kinderen zingen of spelen op verschillende instrumenten mee met de stukken en de fanfare begeleidt hen daarbij.”

Welkom
Het project heeft tot doel kinderen kennis te laten maken met het maken van muziek:

“Tijdens de lessen op school mogen de kinderen verschillende instrumenten uitproberen en er hiervan eentje uitkiezen. Ook Wieger maakt een keuze en wel tijdens de uitvoering op woensdag 23 november, aanvang 19.00 uur, in cc de Zwaan. Alle ouders, familie en overige belangstellenden zijn van harte welkom om een kijkje te komen nemen.”