• De auto werd gezekerd aan de tankautospuit.
• De auto werd gezekerd aan de tankautospuit. Foto: Brandweer Schoonhoven

Brandweer redt automobiliste op Lekdijk-West (Lopik) uit benarde situatie

112

LOPIK/SCHOONHOVEN • Brandweer Schoonhoven kwam woensdagavond op weg naar een incident op de Lek bij Lopik een auto tegen die van de weg was geraakt. De automobiliste zat al ruim een half uur in benarde situatie in haar voertuig, omdat deze van de dijk dreigde te rollen. 

Brandweerlieden zekerden de auto aan de tankautospuit, om vervolgens de vrouw uit haar voertuig te halen. De auto werd weer op de weg gezet. Eén en ander vond plaats op de Lekdijk-West in Lopik.

Jacht
Ook de klus waarvoor de brandweerlieden uit Schoonhoven eigenlijk waren opgeroepen werd geklaard. Een motorjacht op de Lek bij Lopik was woensdagavond rond elf uur stilgevallen door motorproblemen. De boot werd door de wind en stroming naar de kant gevoerd. Daar besloot de enige opvarende om het anker uit te gooien, maar toch belandde de boot in het riet.

De brandweer voer met de brandweerboot uit om hulp te bieden. In het donker was het vaartuig lastig te vinden, maar met een zaklamp kon de opvarende naar de brandweerlieden seinen, waarop het jacht werd aangekoppeld en naar de haven van Schoonhoven kon worden gesleept.

Het was sowieso een drukke nacht voor de Schoonhovense brandweerpost, met maar liefst vijf meldingen in 24 uur (!)