• Minh Huynh (links) en Fang Wen: trots op hun nieuwe zaak.
• Minh Huynh (links) en Fang Wen: trots op hun nieuwe zaak. Foto: Jan Timmer

Snackbar ‘Gouden Haan’ verhuist naar voormalige apotheek Lekkerkerk

Zakelijk

LEKKERKERK • Minh Huynh en Fang Wen openen binnenkort hun fonkelnieuwe snackbar-eetcafé De Gouden Haan in Lekkerkerk. 

‘Wat een prachtzaak!’ is het eerste wat in je opkomt als je de nieuwe Gouden Haan binnenstapt. Minh Huynh en Fang Wen mogen trots zijn op hun aanwinst.

Droom
“Dat zijn we ook”, glimlacht Fang Wen. “Toen mijn man Minh en ik ons twintig jaar geleden vestigden in Lekkerkerk en in het dorp een snackbar overnamen, waren we al dolgelukkig, maar deze zaak overtreft alles. We hebben hem helemaal naar eigen inzichten kunnen indelen en inrichten als snackbar/eetcafé met veel ruimte, een warme sfeer en gezellige zitjes. Eigenlijk is het een droom die nu uitkomt. We zijn er heel blij mee!”

De afgelopen twintig jaar was De Gouden Haan gevestigd aan de Burgemeester Roosstraat 10; woensdag  9 november gaan de deuren van de nieuwe zaak daar schuin tegenover open in de voormalige apotheek, op nummer 5. “We hadden dit pand al een tijdje op het oog”, vertelt Minh Huynh. “De ‘oude’ Gouden Haan huurden we, maar we wilden graag een kooppand, ook met het oog op onze toekomst.  En nu ís het zover. We kunnen niet wachten om in de nieuwe zaak te starten!”

Populair
Minh Huynh en Fang Wen mogen zich met De Gouden Haan al twee decennia verheugen op veel klandizie. Die populariteit heeft niet alleen te maken met de kwaliteit van de producten en de bereiding daarvan, ook de gastvrijheid en vriendelijkheid van het echtpaar worden zeer gewaardeerd.

“We voelen ons al vanaf de start thuis in Lekkerkerk”, zegt de in China geboren en via Italië in Nederland neergestreken Fang Wen. Haar man Minh is van Vietnamese komaf en werkte eenmaal in Nederland in de catering. Samen besloten ze op zeker moment dat het tijd was om een eigen zaak te beginnen. In Lekkerkerk om precies te zijn, want daar stond in 2002 een snackbar te koop. 

“Tja, en dan staan we nu in een gloednieuwe zaak”, glimlacht Fang Wen. “We zijn als vanouds van dinsdag tot en met donderdag geopend van 12.00 tot 21.00 uur, op vrijdag en zaterdag van 12.00 tot 22.00 uur en op zondag van 14.00 tot 20.00 uur. Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen.”

Feestdag
Op 14 december volgt nog een feestdag voor familie, vrienden, vaste en nieuwe klanten. “Dan openen we de nieuwe Gouden Haan officieel,” verheugt Minh Huynh zich al op die ongetwijfeld prachtige dag. Lekkerkerk krijgt er een even gezellige als luxe snackbar/eetcafé bij!

Jan Timmer