Toreca weer op de planken

stolwijk • Toneelvereniging Toreca speelt op 19 en 26 november (aanvang: 20.00 uur), na drie jaar niet te hebben opgetreden, de hilarische klucht 'Tante Bella’s beautysalon'. Plaats van handeling is Het Kwartier in Stolwijk. Kaarten zijn verkrijgbaar via torecatoneel@outlook.com


Groeps-tentoonstelling ECHO

schoonhoven • Drie makers die zich op hun eigen manier laten inspireren door architectuur tonen op zaterdag 12 en zondag 13 november hun werk aan de Havenstraat in Schoonhoven. Het drietal brengt hun creaties samen in de groepstentoonstelling ECHO. De illustraties van Cliff van Thillo, foto’s van Niels Lelieveld en objecten van Ted Jooren komen voort uit losstaande projecten, maar sluiten binnen deze samenstelling op elkaar aan. De werken zijn beide dagen tussen 13.00 en 18.00 uur te bekijken in de werkplaats van Ted Jooren, aan de Havenstraat 84 te Schoonhoven.


Repetities in volle gang

ouderkerk a/d ijssel • Chr. korenvereniging ‘Oefening & Stichting’ is met verve begonnen aan een nieuw seizoen. Na de oproep voor nieuwe projectleden, waar een behoorlijk aantal mensen op heeft gereageerd, zijn de repetities voor de uitvoering van het Weihnachtsoratorium van Heinrich F. Müller inmiddels in volle gang.

Deze uitvoering staat gepland voor zaterdag 10 december in de Dorpskerk van Ouderkerk aan den IJssel. Medewerking verlenen een samengesteld instrumentaal ensemble, Adriaan Hoek (orgel), Jaco van Houselt (tenor), Tineke Bos (sopraan) en Arie Geneugelijk (bariton). Alles onder leiding van Cees van der Slik. 

Verder is iedereen welkom voor de welbekende poffertjesverkoop op vrijdag 18 en zaterdag 19 november, van 10.00 tot 16.00 uur. Verschillende enthousiaste koorleden bakken en venten de lekkernijen uit in winkelcentrum De Wetering in Ouderkerk aan den IJssel. Dit ten bate van de koorkas. 


Muzikale workshop

krimpen a/d ijssel • Huismuziek Krimpenerwaard organiseert op maandag 21 november (aanvang 20.00 uur) de jaarlijkse muzikale workshop voor iedereen die een instrument bespeelt: van blaasinstrument en strijkers tot accordeon. Ervaren of beginnend, dat maakt niet uit. Aanmelden kan via huismuziekkrimpenerwaard@gmail.com. Tijdens de workshop wordt o.a. gewerkt aan het Abendlied van Rheinberger. Ook wordt aandacht besteed aan zuiverheid en tonaliteit, waarbij de leiding in handen is van de ervaren dirigent Imre Rolleman. Eén en ander vindt van 20.00 tot 22.00 uur plaats in het Streekmuseum te Krimpen aan den IJssel. Deelname kost 10 euro